Kogebog

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

Tarteletter med kylling på en nem måde

  • 10 store tarteletter
  • 500 g kyllingekød
  • 2 gulerødder
  • 1 lille porre
  • 1 glas hvide asparges
  • 1/4 liter grøntsagsbouillon (½ terning)
  • 1 tsk salt
  • 1 knivspids peber

Skræl gulerødderne og skær dem i kvarte skiver.
Rens porren og skær den i tynde ringe.
Skær kyllingen i stykker på ca. 2*2 cm.
Svits gulerødder, porre og kylling forsigtigt i olie i en gryde.
Tilsæt bouillon, salt peber.
Lad fyldet simre i 45 min.
Fyldet med jævning af hvedemel til den får en passende konsistens.
Smages til med salt og peber.

Tarteletterne lunes i forvarmet ovn 3-5 minutter med bunden opad.

Fyldet fordeles i tarteletterne og de serveres straks.

Lakserulade med spinat

Spinat dej

  • 2 æggeblommer
  • 2 æggehvider
  • 1/3 tsk peber
  • ½ tsk salt
  • 0,75 dl fløde
  • 225 g spinat grovhakket

Peberrodscreme

  • 30 g revet peberrod
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk sukker
  • citron
  • 300 g Pikant ost
  • 100g creme fraiche
  • salt
  • peber
  • 3 spsk frisk dild

Creme fraiche dressing

  • 200 g cremefraiche
  • salt
  • purløg

Fremgangsmåde spinatdej

Spinaten tøs og afdryppes. Rør æggeblommer, sal, peber spinat og fløde sammen i en skål.
Pisk æggehviderne stive og rør dem forsigtigt i dejen.
Kom dejen i et fad eller bradepande foret med bagepapir på ca. 20*25 cm.
Bag ved 200º i 15-20 minutter til dejen er fast og lidt lysebrun ovenpå.
Afkøl dejen under et fugtigt viskestykke så den ikke tørrer ud.

Fremgangsmåde peberrodscreme

Pisk fløden til flødeskum og tilsæt peberrod og sukker smag til med citronsaft. Bland Pikantost og cremefraiche og vend flødeskummet i.
Smag til med salt, peber og dild.

Smør fyldet på, og dæk med laks.
Smør endnu et lag fyld oven på laksen.
Rul ruladen forsigtigt sammen og stil den i køleskabet et par timer.
Skær ruladen i 8 skiver og server med Creme fraiche rørt med purløg og salt.

id=siteTree