Kogebog

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

Mexicansk mad

Indkøbssteder

FUGLEBJERGGAARD
MAD ØL KVALITET ØKOLOGI OPLEVELSE BUTIK
CAMILLA PLUM & PER KØLSTER

Hemmingstrupvej 8
3200 Helsinge
Tlf.: 48 39 39 43

Lakserulade med spinat

Spinat dej

  • 2 æggeblommer
  • 2 æggehvider
  • 1/3 tsk peber
  • ½ tsk salt
  • 0,75 dl fløde
  • 225 g spinat grovhakket

Peberrodscreme

  • 30 g revet peberrod
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk sukker
  • citron
  • 300 g Pikant ost
  • 100g creme fraiche
  • salt
  • peber
  • 3 spsk frisk dild

Opskrift der passer til 1 pakke Pikant

  • 40 g revet peberrod
  • 1,3 dl piskefløde
  • ½ spsk sukker
  • citronsaft
  • 200 g Pikant ost
  • 130g creme fraiche
  • salt
  • peber
  • bundt frisk dild

Creme fraiche dressing

  • 200 g cremefraiche
  • salt
  • purløg

Fremgangsmåde spinatdej

Spinaten tøs og afdryppes. Rør æggeblommer, sal, peber spinat og fløde sammen i en skål.
Pisk æggehviderne stive og rør dem forsigtigt i dejen.
Kom dejen i et fad eller bradepande foret med bagepapir på ca. 20*25 cm.
Bag ved 200º i 15-20 minutter til dejen er fast og lidt lysebrun ovenpå.
Afkøl dejen under et fugtigt viskestykke så den ikke tørrer ud.

Fremgangsmåde peberrodscreme

Pisk fløden til flødeskum og tilsæt peberrod og sukker smag til med citronsaft. Bland Pikantost og cremefraiche og vend flødeskummet i.
Smag til med salt, peber og dild.

Smør fyldet på, og dæk med laks.
Smør endnu et lag fyld oven på laksen.
Rul ruladen forsigtigt sammen og stil den i køleskabet et par timer.
Skær ruladen i 8 skiver og server med Creme fraiche rørt med purløg og salt.

id=siteTree