Marineret grillet lammemørbrad med grillet aubergine og spidskålssalat

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

(4 pers.)

Ingredienser

Lam

  • 8-10 afpudsede lammemørbrad
  • ½ dl ekstra jomfruolivenolie
  • friskkværnet peber
  • 12-14 stk. enebær
  • 2-3 hvidløgsfed
  • salt

Grillet aubergine

  • 2 auberginer
  • olivenolie
  • 1-2 spsk cremefraiche
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk timian
  • salt

Spidskålssalat

  • 1 sommerspidskål
  • 2 håndfulde ærter
  • 2 spsk karse
  • 5 spsk fløde
  • 2 spsk citronsaft
  • ½ tsk flydende honning
  • salt

Tilbehør

  • Nye kartofler med lidt smør og krydderurter (dild eller timian)

Fremgangsmåde

Om morgenen: Puds lammemørbradene for sener. Knus enebær, pres hvidløgsfed og lav marinade med olie, peber, enebær og hvidløg. Fordel marinaden på mørbradene, dæk til og lad trække i køleskabet indtil 20 minutter, før du griller.

Grillet auberginepuré: Vask og halvér auberginerne på langs. Sæt dem i en grillbakke, hæld en sjat olivenolie på og grill dem i 30-40 minutter til kødet er mørt. Dette kan også gøres i ovnen på 190 grader, men grillen giver auberginerne en delikat røget smag. Tag dem ud og skrab alt kød op på et skærebræt (kassér skindet). Hak auberginekødet og hæld det i en serveringsskål. Rør cremefraiche (smag dig til, om det skal være 1 eller 2 spsk.), citronsaft, timian og havsalt i. Servér med grillede pitatrekanter.

ELLER

Grillede aubergineskiver: Vask og skær auberginerne i skiver à højst 1 cm tykkelse. Pensl dem med olivenolie på begge sider. Grill dem, til de er gyldne. Fordel dem på et serveringsfad og drys med fint salt.

Spidskålssalat: Skær spidskålen i tynde skiver fra spidsen af. Læg kålen i en si og skyl den godt. Lad det dryppe af. Bælg ærterne. Fordel spidskål og ærter i en skål. Rør fløde med citronsaft, honning og salt. Smag dressingen til. Rør dressingen i salaten og drys klippet karse på til sidst.

Kartofler: Kog de nye kartofler og pynt dem med lidt smør, havsalt og hakket dild eller timian.

Lam: Tag mørbradene ud af køleskabet ca. 15-20 minutter, før du skal grille dem. Kødet skal helst ikke være helt køleskabskoldt, når det kommer på grillen. Sørg for, at marinaden og krydderier er fordelt på mørbradene. Grill dem i højst 3 minutter på hver side. Vent med at salte dem til allersidst. Servér straks.

id=siteTree