Brunede kartofler

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

  • 1 kg små faste kartofler
  • 200 g sukker
  • 50 g smør
  • lidt havsalt

Fremgangsmåde

Kog kartoflerne, pil dem og lad dem køle af natten over på køl.
Smelt sukker langsomt på en stor og god stegepande ved middelvarme, til du har en fin lysebrun karamel.
Tilsæt 50 g smør. Lad smørret smelte og brune af imens du rører i karamellen.
Kom kartoflerne på panden. Tilsæt lidt havsalt og vend eller sving kartoflerne rundt, indtil karamellen er opløst og ligger som et fint lag på kartoflerne.
Hvis karamellen virker tynd, så forsæt med at koge / karamellisere kartoflerne, indtil mere vand er fordampet fra kartoflerne.
Jo mindre man rører deri, jo mere glatte og blanke bliver kartoflerne.
De kan holdes varme et stykke tid, i en lun ovn.

<google>DANSK</google>

id=siteTree