Surrib med sennep og rødbeder

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
Surrib.jpg

Ingredienser

  • 1 kg stribet magert brystflæsk
  • ½ liter klar lager eddike
  • ½ liter vand
  • 4-5 blade laurbær
  • 3 kviste timian
  • 25 korn hel peber
  • 3 tsk salt
  • dijon sennep
  • syltede rødbeder
  • groft rugbrød

Fremgangsmåde

Flæsket koges i en ikke for stor gryde, til det er mørt (1 time og 45 min) i en lage af lauerbær, timian, peberkorn, salt, og halvt vand og halvt lager eddike.
Skum suppen når den kommer i kog.
Suppen sies i en sigte.
Køl suppen ned så fedtet kan skummes af.

Dagen efter, eller når det hele er koldt:
Skum fedtet af suppen og mål hvor meget der er, lidt over ½ liter suppe er nok til at dække kødet.
Skær kødet i passende skiver (ca. 12), og læg dem fladt i et laq i et fad.
Læg 8 blade husblas pr. ½ liter suppe i blød i koldt vand i 5 minutter.
Opvarm suppen.
Afdryp og vrid husblas, og rør det i suppen til det er helt opløst.
Lad suppen køle lidt af uden at det stivner, og hæld den over til kødet til det netop er dækket.
Sæt surribben i køleskabet til det der helt koldt og suppen er stiv.

Serveres med groft rugbrød, sennep og rødbeder. <google>DANSK</google>

id=siteTree