Pandestegt lammefilet med knuste kartofler

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

Opskriften er til 2 personer

Ingredienser

  • 1 lammefilet 250-300g
  • rosmarin
  • timian
  • salt
  • peber
  • 16 enebær
  • 3 fed hvidløg
  • cherry tomater
  • grønne oliven
  • rigeligt smør til at stege i (ellers bliver krydderne brændt på panden)
Knuste Kartofler
  • så mange små gerne nye kartofler med skræl som i kan spise
  • salt
  • smør
  • frisk timian

Fremgangsmåde

Lammefilet

Krydr fileten med salt, peber, rosmarin og timian
Lad den ligge lidt og trække
Skær hvidløget i tynde skiver
Hak enebærrene med en kniv eller stød dem i en morter
Fileten brunes på panden i smør 1-2 min på hver side
Når den er brunet af tilsættes skårne/knuste enebær og hvidløg skåret i flager
Derefter cherry tomater og grønne oliven
Lad det småstege/simre til kødet er mørt, ikke for meget brug evt stegetermometer

Knuste Kartofler

Skyl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand
Hæld vandet fra og læg kartoflerne på et skærebræt
Mos kartoflerne med en gaffel så de bliver knuste uden at blive til mos, de skal stadig være lidt rustikke at se på
Fordel kartoflerne i et fladt fad
Læg smørflager på og drys med lidt salt og rigeligt frisk timian
Kom fadet i en 220 grader varmluftovn i 10 min

Værsgo at spise

<google>DANSK</google>

id=siteTree