Gulerodssuppe

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

<keywords content="Gulerods suppe" />

Ingredienser

  • 1,5 kg gulerødder
  • 1 stor melet kartoffel
  • 2 fed hvidløg
  • 1 l grønsagsboullion
  • 1,5 tsk groft salt
  • groft peber
Til servering
  • 1,5 dl fløde eller cremefraiche
  • 1 bundt purløg
  • brød
  • evt. ost til gratinering af brødet

Fremgangsmåde

Skræl gulerødderne og kartoflen.
Skær kartoflen og 2/3 af gulerødderne i mindre stykker, og kom dem i en stor gryde.
Tilsæt boullion salt og peber, og kog det ca. 20 min.
Skær resten af gulerødderne i tynde skiver.
Når suppen har kogt i de 20 min, blendes den i gryden med en stavblender.
Derefter tilsættes gulerodsskiverne og suppen småkoger yderligere 10-15 min.

Servering

Suppen serveres i skåle, med et stykke godt brød eller flutes, evt. gratineret med reven ost 6 min i en 225º varm ovn (ikke varmluft).
Hæld en tynd stribe fløde på, eller kom en klat creme fraiche i midten og drys med purløg.

<google>DANSK</google>

id=siteTree