Marinerede kartofler med ferskrøget laks

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

4 personer

Ingredienser

  • 1 kg nye kartofler
Marinade
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 spsk hvid balsamico vineddike
  • 1 spsk flormelis
  • 1 knsp salt
  • 1/2 tsk groftmalet sort peber
  • 1/2 dl finthakket dild
  • 1/2 dl finthakket persille
  • 1/2 dl finthakket basilikum
  • 1 dl fintstrimlet salatløg
Sauce
  • 1 spsk Colmans senneps pulver
  • 2 spsk flormelis
  • 1 knsp salt
  • 2 dl creme fraiche
Pynt

1 dl høvlet parmesanost 2-300 g ferskrøget røget laks i tynde skiver

Fremgangsmåde

Begynd med saucen.
Bland alle ingredienser sammen, og rør, til der ikke er flere klumper.
Stil den koldt.

Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål.

Vask kartoflerne, og kog dem. Hæld kartoffelvandet fra. Læg kartoflerne i skålen med marinaden, og rør rundt.
Drys osten over.

Server kartoflerne portions anrettet med laksestrimler over og sauce.
Eller bland kartofler og laks i en skål, og server med en saucen i en skål ved siden af.

<google>DANSK</google>

id=siteTree