Frikadeller

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

Version 1 - den er go

Indredienser

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 spsk pankorasp eller fintvalsede havregryn
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 løg finthakket med en løghakker til håndmixeren eller blenderen
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 tsk timian
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk allehånde
  • 2 tsk groft salt
  • 1 tsk groft peber
  • rigeligt med smør, til stegningen

Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne i en skål og rør det forsigtigt sammen i røremaskinen ved lav hastighed
Lad frikadellefarsen hvile i minimum en halv time i køleskabet.
Form frikadellerne med en ske dyppet i det varme smør på panden, så hænger skeen ikke i farsen.
Læg dem på en tallerken så der er til en hel pande ad gangen når de skal steges, så bliver de stegt ens.
Hvis det er mindre frikadeller så steg dem på 3 sider ca. 3 min på hver side ved middel varme til de er gennemstegte.

Version 2

Ingredienser

  • 1 kg hakket kalv og flæsk
  • 5 skiver brød - eller 2 dl havregryn
  • 2 løg
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 4 spsk revet parmesanost
  • 1 tsk rosmarin eller frisk timian
  • 4 spsk hakket persille - eller 1 tsk timian
  • 2 fed pressset hvidløg
  • 4 tsk salt
  • 1 tsk peber

Fremgangsmåde

Skær brødet i tern, og udblød det vin og mælk.
Bland alle ingredienserne sammen, og rør til farsen er smidig.
Steges 4-5 min på hver side, holdes varme i ovnen. <google>DANSK</google>

id=siteTree