Kogebog

From Yggenyk
Revision as of 06:42, 6 January 2008 by WikiSysop (talk | contribs) (New page: ==Lakserulade med spinat== ====Spinat dej==== * 2 æggeblommer * 2 æggehvider * 1/3 tsk peber * ½ tsk salt * 0,75 dl fløde * 225 g spinat grovhakket ====Peberrodscreme==== * 30 g reve...)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Lakserulade med spinat

Spinat dej

  • 2 æggeblommer
  • 2 æggehvider
  • 1/3 tsk peber
  • ½ tsk salt
  • 0,75 dl fløde
  • 225 g spinat grovhakket

Peberrodscreme

  • 30 g revet peberrod
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk sukker
  • citron
  • 300 g Pikant ost
  • 100 g creme fraiche
  • salt
  • peber
  • 3 spsk frisk dild

Spinaten tøs og afdryppes. Rør æggeblommer, sal, peber spinat og fløde sammen i en skål.
Pisk æggehviderne stive og rør dem forsigtigt i dejen.
Kom dejen i et fad eller bradepande foret med bagepapir på ca. 20*25 cm.
Bag ved 200º i 15-20 minutter til dejen er fast og lidt lysebrun ovenpå.

Pisk fløden til flødeskum og tilsæt peberrod og sukker smag til med citronsaft. Bland Pikantost og cremefraiche og vend flødeskummet i.
Smag til med salt, peber og dild.

Smør fyldet på, og dæk med laks.
Smør endnu et lag fyld oven på laksen.
Rul ruladen forsigtigt sammen og stil den i køleskabet et par timer.
Skær ruladen i 8 skiver og server med Creme fraiche rørt med purløg og salt.

id=siteTree