Kogebog: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
 
(7 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
==Galettes==
==Mexicansk mad==
 
* [http://www.dr.dk/Mad/Kokkeopskrifter/MikSchack/arkiv2/200010.htm Mexikansk svinenakke - Cochinita Pibil]
* 125 g. boghvede
* [http://www.dr.dk/Mad/Kokkeopskrifter/MikSchack/arkiv1/200057.htm Frijole - bønnemos]
* 25 g. hvidt mel
* [http://www.fuglebjerggaard.dk/C.artikler/mole.htm Mole]
* 3 æg
* 2 dl. mælk
* 1 dl. vand
* 1 spsk. fedt
* 3 spsk. smør
 
Kom begge slags mel i en skål og slå æggene i et efter et.<br>
Tilsæt mælk, vand og en lille smule salt.<br>
Pisk dejen indtil den er ensartet.<br>
Lad dejen hvile 2 timer eller natten over.<br>
 
Smør pandekagepanden med fedtet og sæt den over på middel varme.<br>
Smelt smørret og tilsæt det dejen.<br>
Hæld en skefuld dej på panden og spred det hurtigt.<br>
Når kanterne begynder at brune så vend pandekagen på panden.<br>
1 minut pr. side skulle være nok.<br>
Læg dem i en stak og hold dem varme i en varm ovn indtil de skal fyldes.<br>
Du får ca. 8-10 stk. 25 centimeter pandekager.<br>
 
Den typiske franske galette er bagt på en stor flad bageplade og dejen bliver spredt med et træredskab, men mindre pandekager kan blive lavet på en almindelig pandekagepande og dejen kan spredes ved at dreje og holde panden skævt.<br>
 
Dette er en fransk opskrift på de smagfulde pandekager fra Bretagne kaldet "Galettes".<br>
Fyld dem med skinke og ost, champignons eller røget laks.<br>


==Indkøbssteder==
FUGLEBJERGGAARD<br>
MAD ØL KVALITET ØKOLOGI OPLEVELSE BUTIK<br>
CAMILLA PLUM & PER KØLSTER<br>
:Hemmingstrupvej 8
:3200 Helsinge
:Tlf.: 48 39 39 43 
* [http://www.fuglebjerggaard.dk/ Fuglebjerggård]
* [http://www.fuglebjerggaard.dk/Camilla/Camilla.velkommen.htm Camille Plum's artikler og opskrifter]


==Lakserulade med spinat==
==Lakserulade med spinat==
Line 48: Line 34:
* peber
* peber
* 3 spsk frisk dild
* 3 spsk frisk dild
Opskrift der passer til 1 pakke Pikant
* 40 g revet peberrod
* 1,3 dl piskefløde
* ½ spsk sukker
* citronsaft
* 200 g Pikant ost
* 130g creme fraiche
* salt
* peber
* bundt frisk dild


====Creme fraiche dressing====
====Creme fraiche dressing====

Latest revision as of 17:25, 29 March 2008

Mexicansk mad

Indkøbssteder

FUGLEBJERGGAARD
MAD ØL KVALITET ØKOLOGI OPLEVELSE BUTIK
CAMILLA PLUM & PER KØLSTER

Hemmingstrupvej 8
3200 Helsinge
Tlf.: 48 39 39 43

Lakserulade med spinat

Spinat dej

  • 2 æggeblommer
  • 2 æggehvider
  • 1/3 tsk peber
  • ½ tsk salt
  • 0,75 dl fløde
  • 225 g spinat grovhakket

Peberrodscreme

  • 30 g revet peberrod
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk sukker
  • citron
  • 300 g Pikant ost
  • 100g creme fraiche
  • salt
  • peber
  • 3 spsk frisk dild

Opskrift der passer til 1 pakke Pikant

  • 40 g revet peberrod
  • 1,3 dl piskefløde
  • ½ spsk sukker
  • citronsaft
  • 200 g Pikant ost
  • 130g creme fraiche
  • salt
  • peber
  • bundt frisk dild

Creme fraiche dressing

  • 200 g cremefraiche
  • salt
  • purløg

Fremgangsmåde spinatdej

Spinaten tøs og afdryppes. Rør æggeblommer, sal, peber spinat og fløde sammen i en skål.
Pisk æggehviderne stive og rør dem forsigtigt i dejen.
Kom dejen i et fad eller bradepande foret med bagepapir på ca. 20*25 cm.
Bag ved 200º i 15-20 minutter til dejen er fast og lidt lysebrun ovenpå.
Afkøl dejen under et fugtigt viskestykke så den ikke tørrer ud.

Fremgangsmåde peberrodscreme

Pisk fløden til flødeskum og tilsæt peberrod og sukker smag til med citronsaft. Bland Pikantost og cremefraiche og vend flødeskummet i.
Smag til med salt, peber og dild.

Smør fyldet på, og dæk med laks.
Smør endnu et lag fyld oven på laksen.
Rul ruladen forsigtigt sammen og stil den i køleskabet et par timer.
Skær ruladen i 8 skiver og server med Creme fraiche rørt med purløg og salt.

id=siteTree