Kogebog: Difference between revisions
No edit summary |
|||
Line 1: | Line 1: | ||
==Tarteletter med kylling== | ==Tarteletter med kylling== | ||
* 500 g kyllingekød | |||
* 2 gulerødder | * 2 gulerødder | ||
* 1 lille porre | * 1 lille porre | ||
* ½ terning grøntsagsboulion | * ½ terning grøntsagsboulion | ||
*1 tsk salt | |||
*1 knivspids peber | |||
Skræl gulerødderne og skær dem i kvarte skiver.<br> | |||
Rens porren og skær den i tynde ringe.<br> | |||
Skær kyllingen i mindre stykker.<br> | |||
Svits gulerødder, porre og kylling i en gryde.<br> | |||
==Lakserulade med spinat== | ==Lakserulade med spinat== |
Revision as of 17:33, 23 February 2008
Tarteletter med kylling
- 500 g kyllingekød
- 2 gulerødder
- 1 lille porre
- ½ terning grøntsagsboulion
- 1 tsk salt
- 1 knivspids peber
Skræl gulerødderne og skær dem i kvarte skiver.
Rens porren og skær den i tynde ringe.
Skær kyllingen i mindre stykker.
Svits gulerødder, porre og kylling i en gryde.
Lakserulade med spinat
Spinat dej
- 2 æggeblommer
- 2 æggehvider
- 1/3 tsk peber
- ½ tsk salt
- 0,75 dl fløde
- 225 g spinat grovhakket
Peberrodscreme
- 30 g revet peberrod
- 2 dl piskefløde
- 1 spsk sukker
- citron
- 300 g Pikant ost
- 100g creme fraiche
- salt
- peber
- 3 spsk frisk dild
Creme fraiche dressing
- 200 g cremefraiche
- salt
- purløg
Fremgangsmåde spinatdej
Spinaten tøs og afdryppes.
Rør æggeblommer, sal, peber spinat og fløde sammen i en skål.
Pisk æggehviderne stive og rør dem forsigtigt i dejen.
Kom dejen i et fad eller bradepande foret med bagepapir på ca. 20*25 cm.
Bag ved 200º i 15-20 minutter til dejen er fast og lidt lysebrun ovenpå.
Afkøl dejen under et fugtigt viskestykke så den ikke tørrer ud.
Fremgangsmåde peberrodscreme
Pisk fløden til flødeskum og tilsæt peberrod og sukker smag til med citronsaft.
Bland Pikantost og cremefraiche og vend flødeskummet i.
Smag til med salt, peber og dild.
Smør fyldet på, og dæk med laks.
Smør endnu et lag fyld oven på laksen.
Rul ruladen forsigtigt sammen og stil den i køleskabet et par timer.
Skær ruladen i 8 skiver og server med Creme fraiche rørt med purløg og salt.