Kogebog: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
(New page: ==Lakserulade med spinat== ====Spinat dej==== * 2 æggeblommer * 2 æggehvider * 1/3 tsk peber * ½ tsk salt * 0,75 dl fløde * 225 g spinat grovhakket ====Peberrodscreme==== * 30 g reve...) |
No edit summary |
||
Line 15: | Line 15: | ||
* citron | * citron | ||
* 300 g Pikant ost | * 300 g Pikant ost | ||
* | * 100g creme fraiche | ||
* salt | * salt | ||
* peber | * peber | ||
* 3 spsk frisk dild | * 3 spsk frisk dild | ||
====Creme fraiche dressing==== | |||
* 200 g cremefraiche | |||
* salt | |||
* purløg | |||
====Fremgangsmåde spinatdej==== | |||
Spinaten tøs og afdryppes. | Spinaten tøs og afdryppes. | ||
Rør æggeblommer, sal, peber spinat og fløde sammen i en skål.<br> | Rør æggeblommer, sal, peber spinat og fløde sammen i en skål.<br> | ||
Line 25: | Line 31: | ||
Kom dejen i et fad eller bradepande foret med bagepapir på ca. 20*25 cm.<br> | Kom dejen i et fad eller bradepande foret med bagepapir på ca. 20*25 cm.<br> | ||
Bag ved 200º i 15-20 minutter til dejen er fast og lidt lysebrun ovenpå.<br> | Bag ved 200º i 15-20 minutter til dejen er fast og lidt lysebrun ovenpå.<br> | ||
Afkøl dejen under et fugtigt viskestykke så den ikke tørrer ud. | |||
====Fremgangsmåde peberrodscreme==== | |||
Pisk fløden til flødeskum og tilsæt peberrod og sukker smag til med citronsaft. | Pisk fløden til flødeskum og tilsæt peberrod og sukker smag til med citronsaft. | ||
Bland Pikantost og cremefraiche og vend flødeskummet i.<br> | Bland Pikantost og cremefraiche og vend flødeskummet i.<br> |
Revision as of 06:50, 6 January 2008
Lakserulade med spinat
Spinat dej
- 2 æggeblommer
- 2 æggehvider
- 1/3 tsk peber
- ½ tsk salt
- 0,75 dl fløde
- 225 g spinat grovhakket
Peberrodscreme
- 30 g revet peberrod
- 2 dl piskefløde
- 1 spsk sukker
- citron
- 300 g Pikant ost
- 100g creme fraiche
- salt
- peber
- 3 spsk frisk dild
Creme fraiche dressing
- 200 g cremefraiche
- salt
- purløg
Fremgangsmåde spinatdej
Spinaten tøs og afdryppes.
Rør æggeblommer, sal, peber spinat og fløde sammen i en skål.
Pisk æggehviderne stive og rør dem forsigtigt i dejen.
Kom dejen i et fad eller bradepande foret med bagepapir på ca. 20*25 cm.
Bag ved 200º i 15-20 minutter til dejen er fast og lidt lysebrun ovenpå.
Afkøl dejen under et fugtigt viskestykke så den ikke tørrer ud.
Fremgangsmåde peberrodscreme
Pisk fløden til flødeskum og tilsæt peberrod og sukker smag til med citronsaft.
Bland Pikantost og cremefraiche og vend flødeskummet i.
Smag til med salt, peber og dild.
Smør fyldet på, og dæk med laks.
Smør endnu et lag fyld oven på laksen.
Rul ruladen forsigtigt sammen og stil den i køleskabet et par timer.
Skær ruladen i 8 skiver og server med Creme fraiche rørt med purløg og salt.