Vitello Tonnato - kalvekød med tunsauce: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
Line 24: Line 24:
Kog kalvekøddet sammen med løg, gulerødder, blegselleri, hvidløg, rosmarin, hvidvinseddike, olie og salt. Det skal være dækket med vand.<br>
Kog kalvekøddet sammen med løg, gulerødder, blegselleri, hvidløg, rosmarin, hvidvinseddike, olie og salt. Det skal være dækket med vand.<br>
Kogetiden afhænger af hvilket stykke kød det er, kalvefilet skal have ca. 30 min. Man kan bruge et stegetermometer. Kalvefilet er færdig ved 68°C, hvis man slukker gryden ved 60°C, kan man lade det køle af i suppen.<br>
Kogetiden afhænger af hvilket stykke kød det er, kalvefilet skal have ca. 30 min. Man kan bruge et stegetermometer. Kalvefilet er færdig ved 68°C, hvis man slukker gryden ved 60°C, kan man lade det køle af i suppen.<br>
Kom afdryppet tun, ansjos fileter, kapers og æggeblommer i en skål. Blend med en stavblender. Tilsæt olivenolie, blend igen og til sidst citron. Tilsæt 4-8 spsk af suppen til konsistensen er passende.<br>
Kom afdryppet tun, ansjos fileter, kapers og æggeblommer i en skål. Blend med en stavblender. Tilsæt olivenolie, blend igen og til sidst citron. Tilsæt 4-8 spsk af suppen til konsistensen er passende. Blend tilsidst så det bliver en ensartet sovs.<br>


Skær kødet i meget tynde skiver og anret dem på et fad, eller tallerkner. Hæld/smør sovsen over, og lad det trække og køle af i køleskab i en times tid. Husk at dække det til, så det ikke tørrer ud.<br>
Skær kødet i meget tynde skiver og anret dem på et fad, eller tallerkner. Hæld/smør sovsen over, og lad det trække og køle af i køleskab i en times tid. Husk at dække det til, så det ikke tørrer ud.<br>

Revision as of 05:26, 8 September 2010

Ingredienser

  • 1 kg kalvekød (yderlår, inderlår, tyksteg eller filet)
  • 2 løg
  • 2 gulerødder
  • 4 stængler blegselleri
  • 6 fed hvidløg
  • 4 kviste rosmarin
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt
Sauce
  • 4 dåser tun i olie
  • 12 ansjosfileter
  • 8 spsk kapers + lidt til pynt
  • 6 æggeblommer
  • 1½-2 dl olivenolie
  • saft af 2 citroner

Fremgangsmåde

Afpuds kødet og snør det ind med en kødsnor.
Skær alle grøntsagerne i mindre stykker.
Kog kalvekøddet sammen med løg, gulerødder, blegselleri, hvidløg, rosmarin, hvidvinseddike, olie og salt. Det skal være dækket med vand.
Kogetiden afhænger af hvilket stykke kød det er, kalvefilet skal have ca. 30 min. Man kan bruge et stegetermometer. Kalvefilet er færdig ved 68°C, hvis man slukker gryden ved 60°C, kan man lade det køle af i suppen.
Kom afdryppet tun, ansjos fileter, kapers og æggeblommer i en skål. Blend med en stavblender. Tilsæt olivenolie, blend igen og til sidst citron. Tilsæt 4-8 spsk af suppen til konsistensen er passende. Blend tilsidst så det bliver en ensartet sovs.

Skær kødet i meget tynde skiver og anret dem på et fad, eller tallerkner. Hæld/smør sovsen over, og lad det trække og køle af i køleskab i en times tid. Husk at dække det til, så det ikke tørrer ud.

Serveres med flutes.

Tip: Gem suppen. Hvis man f.eks. kommer et kg kartofler, lidt linser og lidt karry i suppen, og koger den videre 45 min, kan den blendes til en lækker suppe.

<google>DANSK</google>

id=siteTree