Ungarsk Gullash (John Prices)

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

  • 2 kg kød, lige dele okse-, kalve- og svinekød (i terninger)
  • 5 løg (hakkede)
  • 50 g smør
  • 6-10 spsk paprika (den milde type)
  • 2 spsk mel
  • 4-5 gulerødder (i skiver)
  • 2 tsk salt
  • 1½ tsk peber
  • 3 laurbærblade
  • 1 spsk kommen (½ hvis man har kommenskræk, eller prøv med spidskommen)
  • 140 g konc. tomatpuré (brug den fra dåse)
  • 1 liter suppe eller bouillon
  • ca. ½ liter piskefløde

Tilbehør

  • kartoffelmos
  • evt. creme fraiche 38%

Fremgangsmåde

Svits først løgene klare i lidt af smørret.
Tag dem op af gryden og kom resten af smørret i.
Brun kødet i mindre portioner ad gangen.
Kom alt kødet i gryden, drys paprikaen og melet over og rør det sammen.
Kom løgene tilbage i gryden og tilsæt gulerødderne.
Krydr med salt og peber og tilsæt laurbærblade samt kommen.
Rør pureen ud i lidt af suppen og hæld det i gryden sammen med resten af suppen/bouillonen.
Lad det hele koge stilfærdigt under låg, til kødet er mørt ca. 1½-2 timer.
Fjern så låget og lad væden koge lidt ind, før piskefløden tilsættes.
Lad det småkoge endnu nogle min.
Smag til.
Retten serveres med kartoffelmos. <google>DANSK</google>

id=siteTree