Ungarsk Gullash (John Prices): Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
 
(9 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Hovedretter}}
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 2 kg kød, lige dele okse-, kalve- og svinekød (i terninger)
* 2 kg kød, lige dele okse-, kalve- og svinekød (i terninger)
Line 7: Line 7:
* 2 spsk mel
* 2 spsk mel
* 4-5 gulerødder (i skiver)
* 4-5 gulerødder (i skiver)
* salt og peber
* 2 tsk salt
* 1½ tsk peber
* 3 laurbærblade
* 3 laurbærblade
* 1 spsk kommen
* 1 spsk kommen (½ hvis man har kommenskræk, eller prøv med spidskommen)
* 100 g konc. tomatpuré (brug den fra dåse)
* 140 g konc. tomatpuré (brug den fra dåse)
* 1 liter suppe eller bouillon
* 1 liter suppe eller bouillon
* ca. ½ liter piskefløde
* ca. ½ liter piskefløde
Line 16: Line 17:
====Tilbehør====
====Tilbehør====
* kartoffelmos
* kartoffelmos
* evt. creme fraiche 38%


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Svits først løgene klare i lidt af smørret.<br>
Svits først løgene klare i lidt af smørret.<br>
Tag dem op af grydenog kom resten af smørret.<br>
Tag dem op af gryden og kom resten af smørret i.<br>
Brun kødet i mindre portioner ad gangen.<br>
Brun kødet i mindre portioner ad gangen.<br>
Kom alt kødet i gryden, drys paprikaen og melet over og rør det sammen.<br>
Kom alt kødet i gryden, drys paprikaen og melet over og rør det sammen.<br>
Line 25: Line 27:
Krydr med salt og peber og tilsæt laurbærblade samt kommen.<br>
Krydr med salt og peber og tilsæt laurbærblade samt kommen.<br>
Rør pureen ud i lidt af suppen og hæld det i gryden sammen med resten af suppen/bouillonen.<br>
Rør pureen ud i lidt af suppen og hæld det i gryden sammen med resten af suppen/bouillonen.<br>
Lad det hele koge stilfærdigt under låg, til kødet er mørt.<br>
Lad det hele koge stilfærdigt under låg, til kødet er mørt ca. 1½-2 timer.<br>
Fjern så låget og lad væden koge lidt ind, før piskefløden tilsættes.<br>
Fjern så låget og lad væden koge lidt ind, før piskefløden tilsættes.<br>
Lad det småkoge endnu nogle min.<br>
Lad det småkoge endnu nogle min.<br>
Smag til.
Smag til.<br>
Retten serveres med kartoffelmos.
Retten serveres med kartoffelmos, og evt. kan der kommes en god klat cremefraiche på hver portion.
<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 04:09, 23 December 2016

Ingredienser

  • 2 kg kød, lige dele okse-, kalve- og svinekød (i terninger)
  • 5 løg (hakkede)
  • 50 g smør
  • 6-10 spsk paprika (den milde type)
  • 2 spsk mel
  • 4-5 gulerødder (i skiver)
  • 2 tsk salt
  • 1½ tsk peber
  • 3 laurbærblade
  • 1 spsk kommen (½ hvis man har kommenskræk, eller prøv med spidskommen)
  • 140 g konc. tomatpuré (brug den fra dåse)
  • 1 liter suppe eller bouillon
  • ca. ½ liter piskefløde

Tilbehør

  • kartoffelmos
  • evt. creme fraiche 38%

Fremgangsmåde

Svits først løgene klare i lidt af smørret.
Tag dem op af gryden og kom resten af smørret i.
Brun kødet i mindre portioner ad gangen.
Kom alt kødet i gryden, drys paprikaen og melet over og rør det sammen.
Kom løgene tilbage i gryden og tilsæt gulerødderne.
Krydr med salt og peber og tilsæt laurbærblade samt kommen.
Rør pureen ud i lidt af suppen og hæld det i gryden sammen med resten af suppen/bouillonen.
Lad det hele koge stilfærdigt under låg, til kødet er mørt ca. 1½-2 timer.
Fjern så låget og lad væden koge lidt ind, før piskefløden tilsættes.
Lad det småkoge endnu nogle min.
Smag til.
Retten serveres med kartoffelmos, og evt. kan der kommes en god klat cremefraiche på hver portion. <google>DANSK</google>

id=siteTree