Ungarsk Gullash (John Prices): Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 25: | Line 25: | ||
Krydr med salt og peber og tilsæt laurbærblade samt kommen.<br> | Krydr med salt og peber og tilsæt laurbærblade samt kommen.<br> | ||
Rør pureen ud i lidt af suppen og hæld det i gryden sammen med resten af suppen/bouillonen.<br> | Rør pureen ud i lidt af suppen og hæld det i gryden sammen med resten af suppen/bouillonen.<br> | ||
Lad det hele koge stilfærdigt under låg, til kødet er mørt.<br> | Lad det hele koge stilfærdigt under låg, til kødet er mørt ca. 1½-2 timer.<br> | ||
Fjern så låget og lad væden koge lidt ind, før piskefløden tilsættes.<br> | Fjern så låget og lad væden koge lidt ind, før piskefløden tilsættes.<br> | ||
Lad det småkoge endnu nogle min.<br> | Lad det småkoge endnu nogle min.<br> |
Revision as of 10:08, 9 January 2015
Ingredienser
- 2 kg kød, lige dele okse-, kalve- og svinekød (i terninger)
- 5 løg (hakkede)
- 50 g smør
- 6-10 spsk paprika (den milde type)
- 2 spsk mel
- 4-5 gulerødder (i skiver)
- salt og peber
- 3 laurbærblade
- 1 spsk kommen
- 100 g konc. tomatpuré (brug den fra dåse)
- 1 liter suppe eller bouillon
- ca. ½ liter piskefløde
Tilbehør
- kartoffelmos
Fremgangsmåde
Svits først løgene klare i lidt af smørret.
Tag dem op af grydenog kom resten af smørret.
Brun kødet i mindre portioner ad gangen.
Kom alt kødet i gryden, drys paprikaen og melet over og rør det sammen.
Kom løgene tilbage i gryden og tilsæt gulerødderne.
Krydr med salt og peber og tilsæt laurbærblade samt kommen.
Rør pureen ud i lidt af suppen og hæld det i gryden sammen med resten af suppen/bouillonen.
Lad det hele koge stilfærdigt under låg, til kødet er mørt ca. 1½-2 timer.
Fjern så låget og lad væden koge lidt ind, før piskefløden tilsættes.
Lad det småkoge endnu nogle min.
Smag til.
Retten serveres med kartoffelmos.
<google>DANSK</google>