Ungarsk Gullash (John Prices): Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(Created page with '{{Opskrifter}} ====Ingredienser==== ====Fremgangsmåde==== <google>DANSK</google>')
 
No edit summary
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Opskrifter}}
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 2 kg kød, lige dele okse-, kalve- og svinekød (i terninger)
* 5 løg (hakkede)
* 50 g smør
* 6-10 spsk paprika (den milde type)
* 2 spsk mel
* 4-5 gulerødder (i skiver)
* salt og peber
* 3 laurbærblade
* 1 spsk kommen
* 100 g konc. tomatpuré (brug den fra dåse)
* 1 liter suppe eller bouillon
* ca. ½ liter piskefløde
====Tilbehør====
* kartoffelmos


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
 
Svits først løgene klare i lidt af smørret.<br>
Tag dem op af grydenog kom resten af smørret.<br>
Brun kødet i mindre portioner ad gangen.<br>
Kom alt kødet i gryden, drys paprikaen og melet over og rør det sammen.<br>
Kom løgene tilbage i gryden og tilsæt gulerødderne.<br>
Krydr med salt og peber og tilsæt laurbærblade samt kommen.<br>
Rør pureen ud i lidt af suppen og hæld det i gryden sammen med resten af suppen/bouillonen.<br>
Lad det hele koge stilfærdigt under låg, til kødet er mørt.<br>
Fjern så låget og lad væden koge lidt ind, før piskefløden tilsættes.<br>
Lad det småkoge endnu nogle min.<br>
Smag til.
Retten serveres med kartoffelmos.
<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 10:06, 9 January 2015

Ingredienser

  • 2 kg kød, lige dele okse-, kalve- og svinekød (i terninger)
  • 5 løg (hakkede)
  • 50 g smør
  • 6-10 spsk paprika (den milde type)
  • 2 spsk mel
  • 4-5 gulerødder (i skiver)
  • salt og peber
  • 3 laurbærblade
  • 1 spsk kommen
  • 100 g konc. tomatpuré (brug den fra dåse)
  • 1 liter suppe eller bouillon
  • ca. ½ liter piskefløde

Tilbehør

  • kartoffelmos

Fremgangsmåde

Svits først løgene klare i lidt af smørret.
Tag dem op af grydenog kom resten af smørret.
Brun kødet i mindre portioner ad gangen.
Kom alt kødet i gryden, drys paprikaen og melet over og rør det sammen.
Kom løgene tilbage i gryden og tilsæt gulerødderne.
Krydr med salt og peber og tilsæt laurbærblade samt kommen.
Rør pureen ud i lidt af suppen og hæld det i gryden sammen med resten af suppen/bouillonen.
Lad det hele koge stilfærdigt under låg, til kødet er mørt.
Fjern så låget og lad væden koge lidt ind, før piskefløden tilsættes.
Lad det småkoge endnu nogle min.
Smag til. Retten serveres med kartoffelmos. <google>DANSK</google>

id=siteTree