Tiramisu: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
 
Line 10: Line 10:


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Bunden af et fladt fad dækkes (2-3mm) med stærk kaffe og/eller Marsala afhængigt af målgruppen.
Bunden af et fladt fad dækkes (2-3mm) med stærk kaffe og/eller Marsala afhængigt af målgruppen.<br>
Ladyfingers lægges ud i ’suppen’ i ét, tæt lag. Vendes evt. en gang.
Ladyfingers lægges ud i ’suppen’ i ét, tæt lag. Vendes evt. en gang.


3 pasteuriserede æggehvider (eller 2.5dl fløde) piskes stive.
3 pasteuriserede æggehvider (eller 2.5dl fløde) piskes stive.


Æggeblommerne piskes med 2-3spk. sukker og 1 spk. pulverkaffe mast i bagepapir.
Æggeblommerne piskes med 2-3spk. sukker og 1 spk. pulverkaffe mast i bagepapir.<br>
 
250 g Mascarpone iblandes, -og det hele blandes forsigtigt ind i ovennævnte skum.
250 g Mascarpone iblandes, -og det hele blandes forsigtigt ind i ovennævnte skum.



Latest revision as of 05:09, 11 November 2009

Tiramisu, af italienk: Tirare = trække, su = op; træk mig op!

Ingredienser

  • Ladyfingers (Savoiardi, IRMA)
  • Marsala
  • 3 pasteuriserede æggehvider eller 2.5dl fløde
  • 1 spsk pulverkaffe
  • 250 g Mascarpone
  • kakao pulver

Fremgangsmåde

Bunden af et fladt fad dækkes (2-3mm) med stærk kaffe og/eller Marsala afhængigt af målgruppen.
Ladyfingers lægges ud i ’suppen’ i ét, tæt lag. Vendes evt. en gang.

3 pasteuriserede æggehvider (eller 2.5dl fløde) piskes stive.

Æggeblommerne piskes med 2-3spk. sukker og 1 spk. pulverkaffe mast i bagepapir.
250 g Mascarpone iblandes, -og det hele blandes forsigtigt ind i ovennævnte skum.

Crememassen hældes ud over kagelaget, og hele herligheden sættes køligt, gerne i kølskab, til næste dag.

Lige inden servring sigtes kakao henover kagen, og voila: Tiramisu.

<google>DANSK</google>

id=siteTree