Tartiflette: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Opskrifter}}
4 personer
4 personer<br>
Reblochon er en komælksost fra de franske alper. Navnet Reblochon stammer fra patois ''(let nedsættende betegnelse for fransk dialekt)'' udtrykket "reblocher", hvilket betyder at malke koen en anden gang.<br>
Reblochon er en komælksost fra de franske alper.<br>
Navnet Reblochon stammer fra patois ''(let nedsættende betegnelse for fransk dialekt)'' udtrykket "reblocher", hvilket betyder at malke koen en anden gang.<br>
I det 13. århundrede blev forpagtere i kommunen Thônes i regionen Haute Savoie beskattet efter den mængde mælk deres besætninger producerede. Det medførte, at når inspektøren kom til gården, lod landmændene være med at malke deres køer helt, før udbyttet blev målt. Efter at han forlod dem, malkede køerne en anden gang og brugte denne mælk til at fremstille en ost, som blev kendt som "Reblochon".<br>
I det 13. århundrede blev forpagtere i kommunen Thônes i regionen Haute Savoie beskattet efter den mængde mælk deres besætninger producerede. Det medførte, at når inspektøren kom til gården, lod landmændene være med at malke deres køer helt, før udbyttet blev målt. Efter at han forlod dem, malkede køerne en anden gang og brugte denne mælk til at fremstille en ost, som blev kendt som "Reblochon".<br>
Mælken fra sidste malkning er federe og giver derved en bedre ost.<br>
Mælken fra sidste malkning er federe og giver derved en bedre ost.<br>

Revision as of 07:47, 22 July 2013

4 personer
Reblochon er en komælksost fra de franske alper.
Navnet Reblochon stammer fra patois (let nedsættende betegnelse for fransk dialekt) udtrykket "reblocher", hvilket betyder at malke koen en anden gang.
I det 13. århundrede blev forpagtere i kommunen Thônes i regionen Haute Savoie beskattet efter den mængde mælk deres besætninger producerede. Det medførte, at når inspektøren kom til gården, lod landmændene være med at malke deres køer helt, før udbyttet blev målt. Efter at han forlod dem, malkede køerne en anden gang og brugte denne mælk til at fremstille en ost, som blev kendt som "Reblochon".
Mælken fra sidste malkning er federe og giver derved en bedre ost.
I det 18. århundrede blev Reblochon produktionen ikke længere praktiseret i hemmelighed, og i det 19. århundrede begyndte den at blomstre kommercielt.

Ingredienser

  • 2 kg kartofler (en type der ikke koger ud)
  • 500 g Reblochon
  • 2 store hakkede løg
  • 300 g tørsaltet bacon
  • 4 spsk creme fraiche
  • salt
  • peber
  • revet muskatnød
  • 1 dl hvidvin
  • 2 fed hvidløg

Fremgangsmåde

<google>DANSK</google>

id=siteTree