Surrib med sennep og rødbeder: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 20: Line 20:
Dagan efter, eller når det hele er koldt:<br>
Dagan efter, eller når det hele er koldt:<br>
Skum fedtet af suppen og mål hvor meget der er, lidt over ½ liter suppe er nok til at dække kødet.<br>
Skum fedtet af suppen og mål hvor meget der er, lidt over ½ liter suppe er nok til at dække kødet.<br>
Skær kødet i passende skiver, og læg dem fladt i et laq i et fad.<br>
Skær kødet i passende skiver (ca. 12), og læg dem fladt i et laq i et fad.<br>
Læg 8 blade husblas pr. ½ liter suppe i blød i koldt vand i 5 minutter.<br>
Læg 8 blade husblas pr. ½ liter suppe i blød i koldt vand i 5 minutter.<br>
Opvarm suppen.<br>
Opvarm suppen.<br>

Revision as of 05:25, 15 January 2015

Ingredienser

  • 1 kg stribet magert brystflæsk
  • ½ liter klar lager eddike
  • ½ liter vand
  • 4-5 blade laurbær
  • 3 kviste timian
  • 25 korn hel peber
  • 3 tsk salt
  • dijon sennep
  • syltede rødbeder
  • groft rugbrød

Fremgangsmåde

Flæsket koges til det er mørt (1-1½ time) i en lage af halvt van og halvt lager eddike.
Suppen sies i en sigte.
Køl suppen ned så fedtet kan skummes af.

Dagan efter, eller når det hele er koldt:
Skum fedtet af suppen og mål hvor meget der er, lidt over ½ liter suppe er nok til at dække kødet.
Skær kødet i passende skiver (ca. 12), og læg dem fladt i et laq i et fad.
Læg 8 blade husblas pr. ½ liter suppe i blød i koldt vand i 5 minutter.
Opvarm suppen.
Afdryp og vrid husblas, og rør det i suppen til det er helt opløst.
Lad suppen køle lidt af uden at det stivner, og hæld den over til kødet til det netop er dækket.
Sæt surribben i køleskabet til det der helt koldt og suppen er stiv.

Serveres med groft rugbrød, sennep og rødbeder. <google>DANSK</google>

id=siteTree