Suppe på lammeben: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
Line 13: Line 13:
====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Kom benene i suppegryden, og hæld vand i til de er godt dækket.<br>
Kom benene i suppegryden, og hæld vand i til de er godt dækket.<br>
Få gryden i kog, og skum omhyggeligt af, til der ikke kommer mere skum.<br>
Få gryden i kog, og skum omhyggeligt suppen af, til der ikke kommer mere skum.<br>
Det kan godt tage et stykke tid, og hvis der ikke  er mere skum, så prøv at skrue lidt op, og se om der alligevel kommer mere.<br>
Det kan godt tage et stykke tid, og hvis der ikke  er mere skum, så prøv at skrue lidt op, og se om der alligevel kommer mere.<br>
Imens suppen skummes, rengøres porre toppene og bindes sammen i 2 bundter med snor.<br>
Imens suppen skummes, rengøres porre toppene og bindes sammen i 2 bundter med snor.<br>

Revision as of 12:37, 6 January 2013

Til en 15 liters suppegryde!

Ingredienser

  • 3-4 kg lammeknogler (knoglerne og ben der er til overs, hvis man har købt et halvt eller helt lam)
  • 2 gulerødder
  • 1 selleri
  • 6 porrer
  • 5 løg
  • 4 nelliker
  • 1 spsk peberkorn
  • 5 allehånde

Fremgangsmåde

Kom benene i suppegryden, og hæld vand i til de er godt dækket.
Få gryden i kog, og skum omhyggeligt suppen af, til der ikke kommer mere skum.
Det kan godt tage et stykke tid, og hvis der ikke er mere skum, så prøv at skrue lidt op, og se om der alligevel kommer mere.
Imens suppen skummes, rengøres porre toppene og bindes sammen i 2 bundter med snor.
Løgene pilles og deles i kvarter.
Når der slet ikke kommer mere skum på suppen, tilsættes løg, porretoppe, peberkorn, nelliker og allehånde.
Lad nu suppen koge i 3 timer.

Når suppen har kogt i 3 timer, tages benene op og kasseres, sammen med porre toppe løg og krydderier.
Sigt suppen for at få det sidste fra.

<google>DANSK</google>

id=siteTree