Spinatboller: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 12: Line 12:
* 1 kg hvedemel
* 1 kg hvedemel


Al væsken hældes i en stor skål og blandes. Rør sukker, gær, muskat, salt og den optøede spinat i.
Al væsken hældes i en stor skål og blandes.
Melet rører i lidt ad gangen. Tilpas med mel, således at dejen slipper kanterne på skålen. Der må ikke komme for meget mel i.


Dejen skal kunne rører med en grydeske. Dejens overflade drysses nu med mel og skålen tildækkes med et viskestykke, Lad dejen hæve ved stuentemperatur i cirka 1½ time, til den opnår dobbelt størrelse. Er dejen nu for klistret tilsættes lidt ekstra mel.
Rør sukker, gær, muskat, salt og den optøede spinat i.


En passende portion dej lægges med en ske, på en plade med bagepapir. Bollerne skal være godt store. Lad dem nu efterhæve i en ½ time til dobbeltstørrelse og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader i 20 - 25 min. Brug ikke varmluftsovn.
Melet rører i lidt ad gangen.
 
Tilpas med mel, således at dejen slipper kanterne på skålen.
 
Der må ikke komme for meget mel i.
 
Dejen skal kunne rører med en grydeske.
 
Dejens overflade drysses nu med mel og skålen tildækkes med et viskestykke, Lad dejen hæve ved stuentemperatur i cirka 1½ time, til den opnår dobbelt størrelse.
 
Er dejen nu for klistret tilsættes lidt ekstra mel.
 
En passende portion dej lægges med en ske, på en plade med bagepapir.
 
Bollerne skal være godt store.
 
Lad dem nu efterhæve i en ½ time til dobbeltstørrelse og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader i 20 - 25 min.  
 
Brug ikke varmluftsovn.


Store spinatboller  
Store spinatboller  
Line 34: Line 51:
* ca.1 kg pizzamel
* ca.1 kg pizzamel


Stil spinaten til optøning i en skål. Rør vand og yoghurt sammen og opløs gæren heri. Tilsæt honning, salat, muskat og den optøede spinat med den væde der hænger ved. Pisk nu melet i lidt ad gangen. Der skal så meget mel i at dejen slipper kanterne på skålen, men den skal kunne røres med en ske. Det kan varierer hvor meget mel der skal , alt efter hvor fugtig spinaten er. Drys et lag mel over dejen, dæk skålen med et viskestykke og stil til hævning. Dejen skal hæve til dobbelt størrelse det tager 1-2 timer. Rør den igennem med en stor ske. Tag store skefulde dej og skrab dem ned på en plade med bagepapir. De skal ikke være velformede! Lad dem hæve ½ time. Sæt en skål vand i bunden af ovnen og varm til 225 grader. Bag bollerne nederst i ovnen ca. 20 -25 minutter. Bank på dem de skal lyde hule i bunden. Afkøles på rist. Se forslag til sandwich.
Stil spinaten til optøning i en skål.
 
Rør vand og yoghurt sammen og opløs gæren heri.
 
Tilsæt honning, salat, muskat og den optøede spinat med den væde der hænger ved.
 
Pisk nu melet i lidt ad gangen.
 
Der skal så meget mel i at dejen slipper kanterne på skålen, men den skal kunne røres med en ske.
 
Det kan varierer hvor meget mel der skal, alt efter hvor fugtig spinaten er.
 
Drys et lag mel over dejen, dæk skålen med et viskestykke og stil til hævning.
 
Dejen skal hæve til dobbelt størrelse det tager 1-2 timer.
 
Rør den igennem med en stor ske. Tag store skefulde dej og skrab dem ned på en plade med bagepapir.  
 
De skal ikke være velformede! Lad dem hæve ½ time.
 
Sæt en skål vand i bunden af ovnen og varm til 225 grader.
 
Bag bollerne nederst i ovnen ca. 20 -25 minutter. Bank på dem de skal lyde hule i bunden. Afkøles på rist.

Revision as of 08:26, 30 September 2007

<keywords content="Bagværk Brød Bage Bageopskrifter Madopskrifter" /> <google>DANSK</google>

  • 5 dl lunkent vand
  • 25 gram gær
  • 1 spsk sukker
  • 200 gram hakket spinat (frossen)
  • 1 dl. tykmælk
  • 3 tsk salt
  • 2 tsk reven muskatnød
  • 1 kg hvedemel

Al væsken hældes i en stor skål og blandes.

Rør sukker, gær, muskat, salt og den optøede spinat i.

Melet rører i lidt ad gangen.

Tilpas med mel, således at dejen slipper kanterne på skålen.

Der må ikke komme for meget mel i.

Dejen skal kunne rører med en grydeske.

Dejens overflade drysses nu med mel og skålen tildækkes med et viskestykke, Lad dejen hæve ved stuentemperatur i cirka 1½ time, til den opnår dobbelt størrelse.

Er dejen nu for klistret tilsættes lidt ekstra mel.

En passende portion dej lægges med en ske, på en plade med bagepapir.

Bollerne skal være godt store.

Lad dem nu efterhæve i en ½ time til dobbeltstørrelse og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader i 20 - 25 min.

Brug ikke varmluftsovn.

Store spinatboller

Spinatbollerne er mere lette og luftige og holder sig friske længe.

STORE SPINATBOLLER (10-12 stk.)

  • 5 dl lunkent vand
  • 1 lille bæger yoghurt naturel (1 ½ dl)
  • 25 g gær
  • 1 spsk. honning
  • 3 tsk. salt
  • evt. 1-2 tsk. revet muskat
  • 6 ?kugler? frossen hakket spinat (ca. 200 g )
  • ca.1 kg pizzamel

Stil spinaten til optøning i en skål.

Rør vand og yoghurt sammen og opløs gæren heri.

Tilsæt honning, salat, muskat og den optøede spinat med den væde der hænger ved.

Pisk nu melet i lidt ad gangen.

Der skal så meget mel i at dejen slipper kanterne på skålen, men den skal kunne røres med en ske.

Det kan varierer hvor meget mel der skal, alt efter hvor fugtig spinaten er.

Drys et lag mel over dejen, dæk skålen med et viskestykke og stil til hævning.

Dejen skal hæve til dobbelt størrelse det tager 1-2 timer.

Rør den igennem med en stor ske. Tag store skefulde dej og skrab dem ned på en plade med bagepapir.

De skal ikke være velformede! Lad dem hæve ½ time.

Sæt en skål vand i bunden af ovnen og varm til 225 grader.

Bag bollerne nederst i ovnen ca. 20 -25 minutter. Bank på dem de skal lyde hule i bunden. Afkøles på rist.

id=siteTree