Spinatboller: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
 
(18 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
[[Category:Danske sider]]
{{Bagværk}}
[[Category:Opskrifter]]
==Dem fra 'Den Helt Rigtige Bager' indeholder Durumhvede og Citronpeber==
 
==Opskrigt 1==
 
<keywords content="Bagværk Brød Bage Bageopskrifter Madopskrifter" />
<keywords content="Bagværk Brød Bage Bageopskrifter Madopskrifter" />
====Ingredienser====
[[Image:Spinatboller.jpg|right|400px]]
* 5 dl lunkent vand
* 5 dl lunkent vand
* 1 ½ dl yoghurt naturel
* 25 gram gær
* 25 gram gær
* 1 spsk sukker
* 1 spsk sukker
* 200 gram hakket spinat (frossen)
* 1 dl. tykmælk
* 3 tsk salt
* 3 tsk salt
* 2 tsk reven muskatnød
* 1 tsk reven muskatnød
* 1 kg hvedemel
* 1 dl olie
 
* 225 gram hel spinat (frossen i kugler)
Al væsken hældes i en stor skål og blandes.
* 200 g durum mel
 
* 800 g hvede mel
Rør sukker, gær, muskat, salt og den optøede spinat i.
* lidt mælk til pensling
 
* evt. salt eller citronpeber til at drysse ovenpå
Melet rører i lidt ad gangen.
 
Tilpas med mel, således at dejen slipper kanterne på skålen.
 
Der må ikke komme for meget mel i.
 
Dejen skal kunne rører med en grydeske.
 
Dejens overflade drysses nu med mel og skålen tildækkes med et viskestykke, Lad dejen hæve ved stuentemperatur i cirka 1½ time, til den opnår dobbelt størrelse.
 
Er dejen nu for klistret tilsættes lidt ekstra mel.
 
En passende portion dej lægges med en ske, på en plade med bagepapir.
 
Bollerne skal være godt store.
 
Lad dem nu efterhæve i en ½ time til dobbeltstørrelse og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader i 20 - 25 min.
 
Brug ikke varmluftsovn.
 
Store spinatboller
 
Spinatbollerne er mere lette og luftige og holder sig friske længe.
 
==STORE SPINATBOLLER (10-12 stk.)==
 
* 5 dl lunkent vand
* 1 lille bæger yoghurt naturel (1 ½ dl)
* 25 g gær
* 1 spsk. honning
* 3 tsk. salt
* evt. 1-2 tsk. revet muskat
* 6 ?kugler? frossen hakket spinat (ca. 200 g )
* ca.1 kg pizzamel
 
Stil spinaten til optøning i en skål.
 
Rør vand og yoghurt sammen og opløs gæren heri.
 
Tilsæt honning, salat, muskat og den optøede spinat med den væde der hænger ved.


Pisk nu melet i lidt ad gangen.
====Fremgangsmåde====


Der skal så meget mel i at dejen slipper kanterne på skålen, men den skal kunne røres med en ske.
Tø spinaten først, evt. i mikrobølgeovn.


Det kan varierer hvor meget mel der skal, alt efter hvor fugtig spinaten er.
Bland vand og youghurt sammen.<br>
Smulder gæren i og rør til den er opløst.<br>


Drys et lag mel over dejen, dæk skålen med et viskestykke og stil til hævning.
Tilsæt sukker, salt, muskatnød og olie.<br>
Rør spianten i, pas på den ikke er for kold så dejen ikke hæver.


Dejen skal hæve til dobbelt størrelse det tager 1-2 timer.
Bland durum hvede i.<br>
Rør hvedemel i lidt af gangen til dejen har en passende konsistens, den skal ikke æltes med hænderne men være lidt klistret så den kan anbringes på bagepladen med et par skeer. Juster evt. mængden af mel lidt.


Rør den igennem med en stor ske. Tag store skefulde dej og skrab dem ned på en plade med bagepapir.  
Lad dejen hæve i 1-2 timer til den har dobbelt størelse.


De skal ikke være velformede! Lad dem hæve ½ time.
Rør dejen igen.


Sæt en skål vand i bunden af ovnen og varm til 225 grader.
[[Image:Spinatboller_ubagt.jpg|right|100px|thumb|Bollerne placeres på pladen med et par grydeskeer]]
Fordel dejen ved hjælp af et par skeer i 8 eller 10 boller på 2 bageplader med bagepapir.<br>
Bollerne pesles med mælk og drysses evt. med salt eller citronpeber.


Bag bollerne nederst i ovnen ca. 20 -25 minutter. Bank på dem de skal lyde hule i bunden. Afkøles på rist.
Sæt en foliebakke med vand i bunden af ovnen.


Bages en rille under midten ved 225 grader (ikke varmluft) i 25-30 min de skal lyde lidt hult hvis man banker dem på bunden. Pas på de ikke bliver for mørke.


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 13:45, 4 December 2016

<keywords content="Bagværk Brød Bage Bageopskrifter Madopskrifter" />

Ingredienser

Spinatboller.jpg
  • 5 dl lunkent vand
  • 1 ½ dl yoghurt naturel
  • 25 gram gær
  • 1 spsk sukker
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk reven muskatnød
  • 1 dl olie
  • 225 gram hel spinat (frossen i kugler)
  • 200 g durum mel
  • 800 g hvede mel
  • lidt mælk til pensling
  • evt. salt eller citronpeber til at drysse ovenpå

Fremgangsmåde

Tø spinaten først, evt. i mikrobølgeovn.

Bland vand og youghurt sammen.
Smulder gæren i og rør til den er opløst.

Tilsæt sukker, salt, muskatnød og olie.
Rør spianten i, pas på den ikke er for kold så dejen ikke hæver.

Bland durum hvede i.
Rør hvedemel i lidt af gangen til dejen har en passende konsistens, den skal ikke æltes med hænderne men være lidt klistret så den kan anbringes på bagepladen med et par skeer. Juster evt. mængden af mel lidt.

Lad dejen hæve i 1-2 timer til den har dobbelt størelse.

Rør dejen igen.

Bollerne placeres på pladen med et par grydeskeer

Fordel dejen ved hjælp af et par skeer i 8 eller 10 boller på 2 bageplader med bagepapir.
Bollerne pesles med mælk og drysses evt. med salt eller citronpeber.

Sæt en foliebakke med vand i bunden af ovnen.

Bages en rille under midten ved 225 grader (ikke varmluft) i 25-30 min de skal lyde lidt hult hvis man banker dem på bunden. Pas på de ikke bliver for mørke.

<google>DANSK</google>

id=siteTree