Spezzatino alla Toscana - Toscansk kalvegryde: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(Created page with '{{Opskrifter}} ====Ingredienser==== * 1 kg kalvetykkam * 3 gulerødder * 3 stænger bladselleri * 1-2 rødløg alt efter størrelse * 4 fed hvidløg * 1 stpr kvist frisk rosmarin…')
 
No edit summary
 
(11 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Hovedretter}}
[[File:Toscansk_Kalvegryde.jpg]]
 
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 1 kg kalvetykkam
* 1 kg kalvetykkam, klump, inderlår eller grydesteg (det skal være pænt reelt kød)
* 3 gulerødder
* 3 gulerødder
* 3 stænger bladselleri
* 3 stilke bladselleri
* 1-2 rødløg alt efter størrelse
* 1-2 rødløg alt efter størrelse
* 4 fed hvidløg
* 4 fed hvidløg
* 1 stpr kvist frisk rosmarin
* 1 stor kvist frisk rosmarin
* 2 laurbærblade
* 2 laurbærblade
* 2-3 dl rødvin
* 2-3 dl rødvin
Line 12: Line 14:
* 3 tsk salt
* 3 tsk salt
* ½ tsk peber
* ½ tsk peber
* olivenolie


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Kødet afpudses pænt, og skæres i store tern.<br>
Blegselleri og gulerødder, skæres i ½ cm tykke skiver.<br>
Løget deles i både.<br>
Hvidløgs feddene pilles, og flækkes et par gange på langs.<br>
Tag en stor pande med låg til, og brun kødterningerne i olivenolie, sammen med hvidløget.<br>
Læg kødet til side, og svits alle grøntsagerne i olivenolie.<br>
Kom kødet tilbage i panden, og tilsæt rødvinen.<br>
Mens rødvinen koger lidt ind, tilsættes laurbærblade, rosmarin, salt og friskkværnet peber.<br>
Til sidst kommes de hakkede tomater.<br>
Braiser under låg ca. 1½ time til kødet er mørt.<br>


Serveres med kartoffelmos eller nye kartofler, alt efter årstiden.
Serveres med kartoffelmos eller nye kartofler, alt efter årstiden.


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 03:46, 23 December 2016

Toscansk Kalvegryde.jpg

Ingredienser

  • 1 kg kalvetykkam, klump, inderlår eller grydesteg (det skal være pænt reelt kød)
  • 3 gulerødder
  • 3 stilke bladselleri
  • 1-2 rødløg alt efter størrelse
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stor kvist frisk rosmarin
  • 2 laurbærblade
  • 2-3 dl rødvin
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 tsk salt
  • ½ tsk peber
  • olivenolie

Fremgangsmåde

Kødet afpudses pænt, og skæres i store tern.
Blegselleri og gulerødder, skæres i ½ cm tykke skiver.
Løget deles i både.
Hvidløgs feddene pilles, og flækkes et par gange på langs.

Tag en stor pande med låg til, og brun kødterningerne i olivenolie, sammen med hvidløget.
Læg kødet til side, og svits alle grøntsagerne i olivenolie.
Kom kødet tilbage i panden, og tilsæt rødvinen.
Mens rødvinen koger lidt ind, tilsættes laurbærblade, rosmarin, salt og friskkværnet peber.
Til sidst kommes de hakkede tomater.
Braiser under låg ca. 1½ time til kødet er mørt.

Serveres med kartoffelmos eller nye kartofler, alt efter årstiden.

<google>DANSK</google>

id=siteTree