Spezzatino alla Toscana - Toscansk kalvegryde: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
No edit summary |
No edit summary |
||
(7 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{ | {{Hovedretter}} | ||
[[File:Toscansk_Kalvegryde.jpg]] | |||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
* 1 kg kalvetykkam, klump, inderlår eller grydesteg (det skal være pænt reelt kød) | * 1 kg kalvetykkam, klump, inderlår eller grydesteg (det skal være pænt reelt kød) | ||
Line 15: | Line 17: | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Kødet afpudses pænt, og skæres i store tern.<br> | Kødet afpudses pænt, og skæres i store tern.<br> | ||
Blegselleri og gulerødder, skæres i ½ cm tykke skiver.<br> | Blegselleri og gulerødder, skæres i ½ cm tykke skiver.<br> | ||
Line 25: | Line 26: | ||
Kom kødet tilbage i panden, og tilsæt rødvinen.<br> | Kom kødet tilbage i panden, og tilsæt rødvinen.<br> | ||
Mens rødvinen koger lidt ind, tilsættes laurbærblade, rosmarin, salt og friskkværnet peber.<br> | Mens rødvinen koger lidt ind, tilsættes laurbærblade, rosmarin, salt og friskkværnet peber.<br> | ||
Til sidst | Til sidst kommes de hakkede tomater.<br> | ||
Braiser under låg ca. 1½ time til kødet er mørt.<br> | |||
Serveres med kartoffelmos eller nye kartofler, alt efter årstiden. | Serveres med kartoffelmos eller nye kartofler, alt efter årstiden. | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 03:46, 23 December 2016
Ingredienser
- 1 kg kalvetykkam, klump, inderlår eller grydesteg (det skal være pænt reelt kød)
- 3 gulerødder
- 3 stilke bladselleri
- 1-2 rødløg alt efter størrelse
- 4 fed hvidløg
- 1 stor kvist frisk rosmarin
- 2 laurbærblade
- 2-3 dl rødvin
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 tsk salt
- ½ tsk peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
Kødet afpudses pænt, og skæres i store tern.
Blegselleri og gulerødder, skæres i ½ cm tykke skiver.
Løget deles i både.
Hvidløgs feddene pilles, og flækkes et par gange på langs.
Tag en stor pande med låg til, og brun kødterningerne i olivenolie, sammen med hvidløget.
Læg kødet til side, og svits alle grøntsagerne i olivenolie.
Kom kødet tilbage i panden, og tilsæt rødvinen.
Mens rødvinen koger lidt ind, tilsættes laurbærblade, rosmarin, salt og friskkværnet peber.
Til sidst kommes de hakkede tomater.
Braiser under låg ca. 1½ time til kødet er mørt.
Serveres med kartoffelmos eller nye kartofler, alt efter årstiden.
<google>DANSK</google>