Speltbrød - boller og flutes: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(New page: {{Bagværk}} ====Ingredienser==== * 75 g bagemargarine * 3/4 l mælk * 25 g gær * 1½ tsk sukker * ½ spsk groft salt * 500 g sigtet spelt mel * 200 g fuldkornshvedemel * 500 g hvedemel ...)
 
Line 18: Line 18:
Rør delen med en håndmikser med dejkroge, til den har en god konsistens.<br>
Rør delen med en håndmikser med dejkroge, til den har en god konsistens.<br>
Hæver til det er nok, gerne 3 timer.<br>
Hæver til det er nok, gerne 3 timer.<br>
Dejen formes til 8 flutes, 16 boller eller 2 brød.<br>
Dejen formes til 8 flutes, 16 boller.<br>
Lad dejen efterhæve 30-60 min.<br>
Lad dejen efterhæve 30-60 min.<br>
Pensl med mælk og drys med salt og rosmarin.<br>
Pensl med mælk og drys med salt og rosmarin.<br>
Flutes og boller bages ved 180º varmluft ca 30 min.<br>
Flutes og boller bages ved 180º varmluft ca 30 min.<br>


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 09:16, 24 July 2009

Ingredienser

  • 75 g bagemargarine
  • 3/4 l mælk
  • 25 g gær
  • 1½ tsk sukker
  • ½ spsk groft salt
  • 500 g sigtet spelt mel
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 500 g hvedemel

Fremgangsmåde

Smelt smøret i en gryde eller i mikrovn, og tilsæt mælken. Gæren smuldres i en stor skål.
Salt tilsættes.
Mælk og margarineblandingen tilsættes og gæren røres ud.
Kom melet i.
Rør delen med en håndmikser med dejkroge, til den har en god konsistens.
Hæver til det er nok, gerne 3 timer.
Dejen formes til 8 flutes, 16 boller.
Lad dejen efterhæve 30-60 min.
Pensl med mælk og drys med salt og rosmarin.
Flutes og boller bages ved 180º varmluft ca 30 min.

<google>DANSK</google>

id=siteTree