Smørbønner med porrer og parmesan: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
(Created page with '{{Opskrifter}} (4 personer) ====Ingredienser==== * 340 g smør bønner (butter beans) gennemblødt natten over * 1 tomat * 3 mellemstore porrer * 2 store fed hvidløg hakket * …') |
|||
Line 15: | Line 15: | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Skyl de udblødte bønner, kom dem i en gryde og dæk dem med vand.<br> | Skyl de udblødte bønner, kom dem i en gryde og dæk dem med vand.<br> | ||
Tilsæt tomater (syren i tomaten gør skindet mindre | Tilsæt tomater (syren i tomaten gør skindet mindre hårdt).<br> | ||
Bønnerne bringes i kog, læg låg på gryden og lad dem simre i ca 1½ time.<br> | Bønnerne bringes i kog, læg låg på gryden og lad dem simre i ca. 1½ time.<br> | ||
Hæld vandet fra, og smid tomaten ud.<br> | Hæld vandet fra, og smid tomaten ud.<br> | ||
Skær porrer i skiver så tyndt som muligt.<br> | Skær porrer i skiver så tyndt som muligt.<br> | ||
Line 22: | Line 22: | ||
Rør smør og bønner i og tilsæt fløde.<br> | Rør smør og bønner i og tilsæt fløde.<br> | ||
Portionsanret på dybe tallerkener, drys med parmesanost og bag det i en varm ovn 230º i 10 til 15 minutter til det er gyldent. <br> | Portionsanret på dybe tallerkener, drys med parmesanost og bag det i en varm ovn 230º i 10 til 15 minutter til det er gyldent. <br> | ||
Serveres som tilbehør, til et stykke stegt kød.<br> | Serveres som tilbehør, til et stykke stegt kød.<br> | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 08:35, 12 May 2011
(4 personer)
Ingredienser
- 340 g smør bønner (butter beans) gennemblødt natten over
- 1 tomat
- 3 mellemstore porrer
- 2 store fed hvidløg hakket
- 1 klump smør
- 1 spsk olie
- salt
- friskkværnet sort peber
- 140 ml fløde
- 1 god håndfuld friskrevet parmesan ost
Fremgangsmåde
Skyl de udblødte bønner, kom dem i en gryde og dæk dem med vand.
Tilsæt tomater (syren i tomaten gør skindet mindre hårdt).
Bønnerne bringes i kog, læg låg på gryden og lad dem simre i ca. 1½ time.
Hæld vandet fra, og smid tomaten ud.
Skær porrer i skiver så tyndt som muligt.
Steg porrene med hvidløg i smør og olie og tilsæt en knivspids salt og peber.
Rør smør og bønner i og tilsæt fløde.
Portionsanret på dybe tallerkener, drys med parmesanost og bag det i en varm ovn 230º i 10 til 15 minutter til det er gyldent.
Serveres som tilbehør, til et stykke stegt kød.
<google>DANSK</google>