Røget laks med salat og romsås: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(Created page with '{{Opskrifter}} Romsås er en svensk kold sauce med rogn (på svensk rom) og cremefraiche.<br> Den kan serveres til kold røget laks, stegt laks eller anden fisk.<br> Opskriften …')
 
No edit summary
 
(2 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Forretter}}
Romsås er en svensk kold sauce med rogn (på svensk rom) og cremefraiche.<br>
Romsås er en svensk kold sauce med rogn (på svensk rom) og cremefraiche.<br>
Den kan serveres til kold røget laks, stegt laks eller anden fisk.<br>
Den kan serveres til kold røget laks, stegt laks eller anden fisk.<br>
Line 30: Line 30:
Skræl agurken i striber, del den på langs, og skær den i 4 mm tykke skiver.
Skræl agurken i striber, del den på langs, og skær den i 4 mm tykke skiver.


Anrettes på tallerkener med en klat romsås i midten.<br>
Anrettes på tallerkener med en klat romsås i midten, og serveres med et stykke flutes.<br>
Resten af romsåsen serveres i en skål.
Resten af romsåsen serveres i en skål.
[[File:Røget laks med romsås.jpg]]
[[File:Røget laks med romsås.jpg]]
<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 04:04, 23 December 2016

Romsås er en svensk kold sauce med rogn (på svensk rom) og cremefraiche.
Den kan serveres til kold røget laks, stegt laks eller anden fisk.

Opskriften er beregnet som frokost ret til 4 personer.
Hvis den serveres som forret er der nok til 8.

Ingredienser

  • 500 g røget laks
  • 8 salatblade
  • 4 tomater
  • ½ agurk
  • evt. lidt rødløg i skiver
  • flutes eller andet godt brød
Romsås
  • 400 g cremefraiche
  • 75 g mayonnaise
  • 75 g (ca 4 spsk) rød stenbiderrogn (kaviar)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk citronpeber
  • et lille finthakket rødløg
  • dild eller frisk klippet purløg

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne til romsåsen sammen.

Snit salaten i strimler.
Del tomaterne i 6 både hver.
Skræl agurken i striber, del den på langs, og skær den i 4 mm tykke skiver.

Anrettes på tallerkener med en klat romsås i midten, og serveres med et stykke flutes.
Resten af romsåsen serveres i en skål.

Røget laks med romsås.jpg <google>DANSK</google>

id=siteTree