Porretærte med ost

From Yggenyk
Revision as of 20:36, 1 December 2013 by WikiSysop (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

  • 175 g hvedemel
  • ¼ tsk fint salt
  • 100 g koldt smør
  • 1 spsk vand

Fyld

  • 3-4 porrer i tynde ringe (ca. 375 g)
  • 50 g smør
  • 1 tsk fint salt
  • 3 æg
  • 1 tsk revet muskatnød
  • 2 dl Cremefraiche
  • 100 g revet ost
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde=

Bland mel og salt i en skål.
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost.
Tilsæt vand og saml hurtigt dejen.
Tryk den ud i en smurt tærteform.
Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Fobag tærtebunden midt i ovnen 15 min. ved 200° C.

Rens porrene og skær dem i tynde skiver.
Smelt smørret på en pande og sauter porreskiverne i det i 5 min.
Sluk panden.
Pisk æg, muskatnød og salt sammen i en skål.
Vend cremefraiche i og kom det på panden med porrene.

Fordel fyldet i den forbagte bund og bag tærten færdig midt i ovnen.

<google>DANSK</google>

id=siteTree