Porretærte med ost: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
 
(2 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 12: Line 12:
* 3 æg
* 3 æg
* 1 tsk revet muskatnød
* 1 tsk revet muskatnød
* 2 dl Cremefraiche
* 200 g Cremefraiche
* 100 g revet ost
* 100 g revet ost
* 1 tsk salt
* 1 tsk groft salt
* ½ tsk peber
* ½ tsk peber


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Hvis du har en røremaskine kan du lave [[Tærtedej - Supernem]] ellers:<br>
Hvis du har en røremaskine kan du lave [[Tærtedej - supernem]] ellers:<br>
Bland mel og salt i en skål.<br>
Bland mel og salt i en skål.<br>
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost.<br>
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost.<br>
Tilsæt vand og saml hurtigt dejen.<br>
Tilsæt vand og saml hurtigt dejen.<br>
Tryk den ud i en smurt tærteform.<br>
Tryk den ud i en smurt tærteform.<br>
Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Fobag tærtebunden midt i ovnen 15 min. ved 200° ikke varmluft.<br>
 
Fobag tærtebunden midt i ovnen 15 min. ved 200° ikke varmluft.


Rens porrerne og skær dem i tynde skiver.<br>
Rens porrerne og skær dem i tynde skiver.<br>

Latest revision as of 08:32, 3 December 2013

Ingredienser

  • 175 g hvedemel
  • ¼ tsk fint salt
  • 100 g koldt smør
  • 1 spsk vand

Fyld

  • 3-4 porrer i tynde ringe (ca. 375 g)
  • 50 g smør
  • 1 tsk fint salt
  • 3 æg
  • 1 tsk revet muskatnød
  • 200 g Cremefraiche
  • 100 g revet ost
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk peber

Fremgangsmåde

Hvis du har en røremaskine kan du lave Tærtedej - supernem ellers:
Bland mel og salt i en skål.
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost.
Tilsæt vand og saml hurtigt dejen.
Tryk den ud i en smurt tærteform.

Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Fobag tærtebunden midt i ovnen 15 min. ved 200° ikke varmluft.

Rens porrerne og skær dem i tynde skiver.
Smelt smørret på en pande og sauter porreskiverne i det i 5 min.
Sluk panden.
Pisk æg, muskatnød, salt og peber sammen i en skål.
Vend cremefraiche i og kom det på panden med porrerne.
Vend osten forsigtigt i.
Fordel fyldet i den forbagte bund og bag tærten færdig midt i ovnen 25-30 min. ved 200° ikke varmluft.

<google>DANSK</google>

id=siteTree