Porretærte med ost: Difference between revisions
No edit summary |
(→Fyld) |
||
(3 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 12: | Line 12: | ||
* 3 æg | * 3 æg | ||
* 1 tsk revet muskatnød | * 1 tsk revet muskatnød | ||
* | * 200 g Cremefraiche | ||
* 100 g revet ost | * 100 g revet ost | ||
* 1 tsk salt | * 1 tsk groft salt | ||
* ½ tsk peber | * ½ tsk peber | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Hvis du har en røremaskine kan du lave [[Tærtedej - | Hvis du har en røremaskine kan du lave [[Tærtedej - supernem]] ellers:<br> | ||
Bland mel og salt i en skål.<br> | Bland mel og salt i en skål.<br> | ||
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost.<br> | Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost.<br> | ||
Tilsæt vand og saml hurtigt dejen.<br> | Tilsæt vand og saml hurtigt dejen.<br> | ||
Tryk den ud i en smurt tærteform.<br> | Tryk den ud i en smurt tærteform.<br> | ||
Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. | Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. | ||
Fobag tærtebunden midt i ovnen 15 min. ved 200° ikke varmluft. | |||
Fobag tærtebunden midt i ovnen 15 min. ved 200° ikke varmluft. | |||
Rens porrerne og skær dem i tynde skiver.<br> | Rens porrerne og skær dem i tynde skiver.<br> |
Latest revision as of 08:32, 3 December 2013
Ingredienser
- 175 g hvedemel
- ¼ tsk fint salt
- 100 g koldt smør
- 1 spsk vand
Fyld
- 3-4 porrer i tynde ringe (ca. 375 g)
- 50 g smør
- 1 tsk fint salt
- 3 æg
- 1 tsk revet muskatnød
- 200 g Cremefraiche
- 100 g revet ost
- 1 tsk groft salt
- ½ tsk peber
Fremgangsmåde
Hvis du har en røremaskine kan du lave Tærtedej - supernem ellers:
Bland mel og salt i en skål.
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost.
Tilsæt vand og saml hurtigt dejen.
Tryk den ud i en smurt tærteform.
Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Fobag tærtebunden midt i ovnen 15 min. ved 200° ikke varmluft.
Rens porrerne og skær dem i tynde skiver.
Smelt smørret på en pande og sauter porreskiverne i det i 5 min.
Sluk panden.
Pisk æg, muskatnød, salt og peber sammen i en skål.
Vend cremefraiche i og kom det på panden med porrerne.
Vend osten forsigtigt i.
Fordel fyldet i den forbagte bund og bag tærten færdig midt i ovnen 25-30 min. ved 200° ikke varmluft.
<google>DANSK</google>