Porretærte med ost: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 8: Line 8:
====Fyld====
====Fyld====
* 3-4 porrer i tynde ringe (ca. 375 g)
* 3-4 porrer i tynde ringe (ca. 375 g)
* 50 g smør
* 1 tsk fint salt
* 1 tsk fint salt
* 3 æg
* 3 æg
Line 14: Line 15:
* 100 g revet ost
* 100 g revet ost
* 1 tsk salt
* 1 tsk salt
===Fremgangsmåde====
Bland mel og salt i en skål.<br>
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost.<br>
Tilsæt vand og saml hurtigt dejen.<br>
Tryk den ud i en smurt tærteform.<br>
Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Fobag tærtebunden midt i ovnen 15 min. ved 200° C.<br>
Rens porrene og skær dem i tynde skiver.<br>
Smelt smørret på en pande og sauter porreskiverne i det i 5 min.<br>
Sluk panden.<br>
Pisk æg, muskatnød og salt sammen i en skål.<br>
Vend cremefraiche i og kom det på panden med porrene.<br>
Fordel fyldet i den forbagte bund og bag tærten færdig midt i ovnen.


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 20:36, 1 December 2013

Ingredienser

  • 175 g hvedemel
  • ¼ tsk fint salt
  • 100 g koldt smør
  • 1 spsk vand

Fyld

  • 3-4 porrer i tynde ringe (ca. 375 g)
  • 50 g smør
  • 1 tsk fint salt
  • 3 æg
  • 1 tsk revet muskatnød
  • 2 dl Cremefraiche
  • 100 g revet ost
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde=

Bland mel og salt i en skål.
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost.
Tilsæt vand og saml hurtigt dejen.
Tryk den ud i en smurt tærteform.
Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Fobag tærtebunden midt i ovnen 15 min. ved 200° C.

Rens porrene og skær dem i tynde skiver.
Smelt smørret på en pande og sauter porreskiverne i det i 5 min.
Sluk panden.
Pisk æg, muskatnød og salt sammen i en skål.
Vend cremefraiche i og kom det på panden med porrene.

Fordel fyldet i den forbagte bund og bag tærten færdig midt i ovnen.

<google>DANSK</google>

id=siteTree