Pirogger med laks og spinat

From Yggenyk
Revision as of 05:17, 3 November 2010 by WikiSysop (talk | contribs) (Created page with '{{Opskrifter}} (10 personer) ====Ingredienser==== * 350 g butterdej * 1 stort bundt dild * 300 g ferskrøget laks * 1 løg * 3 spsk smør * 1 æggeblomme * ½ dl creme fraiche * …')
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

(10 personer)

Ingredienser

  • 350 g butterdej
  • 1 stort bundt dild
  • 300 g ferskrøget laks
  • 1 løg
  • 3 spsk smør
  • 1 æggeblomme
  • ½ dl creme fraiche
  • ½ tsk salt
  • Sort peber
  • 500 g frosset spinat
  • 1 fed hvidløg
  • æg til pensling

Fremgangsmåde

Skær laks i terninger.
Pil og hak løget.
Hak dilden.
Svits løget i halvdelen af smørret, uden at det tager farve, kom laksetern i og lad det snurre et par minutter.
Krydr med salt og peber.
Tag gryden af varmen.
Tilsæt en æggeblomme og ½ dl creme fraiche.
Bland godt og lad det svale.
Svits spinaten i resten af smørret.
Krydr med salt, peber og hvidløg.
Rul dejen ud i 4 plader 30*10 cm.
Fordel spinaten på midten af dejstykket.
Fordel lakseblandingen over, og drys med dild.
Læg dej over, og tryk kanten sammen.
Lav 2 lufthuller i midten.
Bages 8-10 min. Ved 250°.

Serveres med creme fraiche.

<google>DANSK</google>

id=siteTree