Pirogger med laks og spinat: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
(Created page with '{{Opskrifter}} (10 personer) ====Ingredienser==== * 350 g butterdej * 1 stort bundt dild * 300 g ferskrøget laks * 1 løg * 3 spsk smør * 1 æggeblomme * ½ dl creme fraiche * …') |
No edit summary |
||
(One intermediate revision by the same user not shown) | |||
Line 17: | Line 17: | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Skær laks i terninger.<br> | Skær laks i terninger.<br> | ||
Pil og hak | Pil og hak løg og hvidløg.<br> | ||
Hak dilden.<br> | Hak dilden.<br> | ||
Svits | Svits løg og hvidløg i halvdelen af smørret, uden at det tager farve, kom laksetern i og lad det snurre et par minutter.<br> | ||
Krydr med salt og peber.<br> | Krydr med salt og peber.<br> | ||
Tag gryden af varmen.<br> | Tag gryden af varmen.<br> | ||
Line 31: | Line 31: | ||
Læg dej over, og tryk kanten sammen.<br> | Læg dej over, og tryk kanten sammen.<br> | ||
Lav 2 lufthuller i midten.<br> | Lav 2 lufthuller i midten.<br> | ||
Bages 8-10 min. Ved 250°.<br> | Bages 8-10 min. Ved 250° (ikke varmluft).<br> | ||
Serveres med creme fraiche. | Serveres med creme fraiche. | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 16:19, 29 September 2013
(10 personer)
Ingredienser
- 350 g butterdej
- 1 stort bundt dild
- 300 g ferskrøget laks
- 1 løg
- 3 spsk smør
- 1 æggeblomme
- ½ dl creme fraiche
- ½ tsk salt
- Sort peber
- 500 g frosset spinat
- 1 fed hvidløg
- æg til pensling
Fremgangsmåde
Skær laks i terninger.
Pil og hak løg og hvidløg.
Hak dilden.
Svits løg og hvidløg i halvdelen af smørret, uden at det tager farve, kom laksetern i og lad det snurre et par minutter.
Krydr med salt og peber.
Tag gryden af varmen.
Tilsæt en æggeblomme og ½ dl creme fraiche.
Bland godt og lad det svale.
Svits spinaten i resten af smørret.
Krydr med salt, peber og hvidløg.
Rul dejen ud i 4 plader 30*10 cm.
Fordel spinaten på midten af dejstykket.
Fordel lakseblandingen over, og drys med dild.
Læg dej over, og tryk kanten sammen.
Lav 2 lufthuller i midten.
Bages 8-10 min. Ved 250° (ikke varmluft).
Serveres med creme fraiche.
<google>DANSK</google>