Pindebøf: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
Line 61: Line 61:
Hvis man har fritøse kan man stege dem 2 min i friture, så skal krydderierne først på bagefter.<br>
Hvis man har fritøse kan man stege dem 2 min i friture, så skal krydderierne først på bagefter.<br>


Anret salat, kartofler, pindebøf, bernaise creme, pind og et stykke brød på en tallerken.<br>
Anret salat, kartofler, pindebøfferne, bernaise creme, pind og et stykke brød på en tallerken.<br>


Tips: Man kan også lave det med kyllingebryst (det kan man også få på Den Glade Pingvin i Struer :-)
Tips: Man kan også lave det med kyllingebryst (det kan man også få på Den Glade Pingvin i Struer :-)


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 18:29, 11 August 2012

Pindebøf.jpg

Pindebøf skal spises med en spids pind - derfor hedder det pindebøf.
Det er en egns ret som spises omkring Struer og Holstebro, den stammer fra Pingvinen i Struer.

Ingredienser

  • 200-250 g skært oksekød pr person skåret i tern 1,5 x 1,5 cm
  • 1 spids pind pr person
  • barbecue krydderi
  • hvidsløgspulver
  • salt
Bearnaise Creme
  • ½ glas Hellmans mayo
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1-2 tsk bearnaiseessens (smag dig frem)
  • 1-2 skalotteløg
  • ½ bundt frisk estragon, eller 1 spsk tørret
Salat
  • Iceberg
  • tomat
  • agurk
  • løg
  • olivenolie
  • hvid balsamico
  • oregano
Råstegte kartofler
  • 1 kg kartofler
  • timian gerne frisk
  • salt
  • groft peber
  • olivenolie

Fremgangsmåde

Råstegte kartofler

Vask eller skræl kartoflerne.
Skær kartoflerne i både.
Vend kartoffelbådene med olie, timian og salt og peber i et stort ovnfast fad, og steg dem ovnen ved 180° i 40-50 minutter, til de er møre og sprøde.

Bearnaise Creme

Hak skalotteløgene meget fint.
Hak estragon bladene lidt. Kom det hele i en skål. Røre, røre, røre og server!

Salat

Snit salaten i ca 4-5 cm lange ½-1 cm brede strimler med en kniv.
Skær agurken i tynde skiver.
Del tomaten i både eller skiver.
Skær løget i tynde ringe.
Arranger det hele pænt på tallerkenen og hæld lidt olie og eddike over.
Drys med lidt oregano.

Pindebøfferne

Kødet skæres i tern 1,5 cm * 1,5 cm og drysses med en blanding af barbecue krydderi, hvidsløgspulver og salt.
Kødternene steges på en pande i olivenolie kort tid som en bøf.

Hvis man har fritøse kan man stege dem 2 min i friture, så skal krydderierne først på bagefter.

Anret salat, kartofler, pindebøfferne, bernaise creme, pind og et stykke brød på en tallerken.

Tips: Man kan også lave det med kyllingebryst (det kan man også få på Den Glade Pingvin i Struer :-)

<google>DANSK</google>

id=siteTree