Pindebøf: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 17: Line 17:
* 1-2 skalotteløg
* 1-2 skalotteløg
* ½ bundt frisk estragon, eller 1 spsk tørret
* ½ bundt frisk estragon, eller 1 spsk tørret
=====Barbecue krydderi=====
* 3 spsk muscovadosukker
* 3 spsk paprika
* 2 spsk flagesalt
* 4 tsk hvidløgspulver eller granulat (kan udelades eller erstattes af løgpulver el. granulat)
* 4 tsk sennepsfrø
* 3 tsk sorte peberkorn
* 1 tsk korianderfrø
* 1 tsk hel spidskommen
* 1 tsk tørret timian
* 1 tsk chilli pulver


=====Salat=====
=====Salat=====
Line 41: Line 28:


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Kødet skæres i tern 1,5 cm * 1,5 cm
Kødet skæres i tern 1,5 cm * 1,5 cm
Steges 2 min i friture, eller på en pande i olivenolie.
Steges 2 min i friture, eller på en pande i olivenolie.
Line 50: Line 36:
Kom det hele i en skål.
Kom det hele i en skål.
Røre, røre, røre og server!
Røre, røre, røre og server!
=====Barbecue krydderi=====
De hele krydderier ristes på en mellemvarm pande til de dufter – de må ikke blive for brune.<br>
Når krydderierne er kølet af stødes de i en morter.<br>
Resten af krydderierne blandes i, og det hele stødes lidt sammen.<br>


=====Salat=====
=====Salat=====

Revision as of 17:57, 11 August 2012

Pindebøf.jpg

Pindebøf skal spises med en spids pind - derfor hedder de pindebøf.

Ingredienser

  • 200-250 g skært oksekød pr person skåret i tern 1,5 x 1,5 cm
  • 1 spids pind pr person
  • barbecue krydderi
  • hvidsløgspulver
  • salt
Bearnaise Creme
  • ½ glas Hellmans mayo
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1-2 tsk bearnaiseessens (smag dig frem)
  • 1-2 skalotteløg
  • ½ bundt frisk estragon, eller 1 spsk tørret
Salat
  • Iceberg
  • tomat
  • agurk
  • løg
  • olivenolie
  • hvid balsamico
  • oregano

Fremgangsmåde

Kødet skæres i tern 1,5 cm * 1,5 cm Steges 2 min i friture, eller på en pande i olivenolie.

Bearnaise Creme

Hak skalotteløgene meget fint.
Hak estragon bladene lidt. Kom det hele i en skål. Røre, røre, røre og server!

Salat

Skær salaten i ca 4-5 cm lange ½-1 cm brede strimler med en kniv.
Skær agurken i tynde skiver.
Skær tomaten i både eller skiver.
Skær løget i tynde ringe.
Arranger det hele pænt på tallerkenen og hæld lidt olie og eddike over.
Drys med lidt oregano.

<google>DANSK</google>

id=siteTree