Pindebøf: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
Line 10: Line 10:
* hvidsløgspulver
* hvidsløgspulver
* salt
* salt
=====Bearnaise essens=====
* 3 bundter persille
* 2 håndfulde Kørvel
* 3/4 l eddike
* 2½ dl estragoneddike
* ½ dl hvidvin
* 15 skalotteløg
* 1 fed hvidløg
* 5 hvide peberkorn
* 4 sorte peberkorn
* 2 hele allehånde


=====Bearnaise Creme=====
=====Bearnaise Creme=====
* 250 g smør
* 8 pasteuriserede æggeblommer
* 1 bundt estragon, finthakket
* bearnaise essens
* evt saft af en citron
=====Bearnaise Creme II=====
* ½ glas Hellmans mayo
* ½ glas Hellmans mayo
* 1 tsk dijonsennep
* 1 tsk dijonsennep
Line 63: Line 44:
Kødet skæres i tern 1,5 cm * 1,5 cm
Kødet skæres i tern 1,5 cm * 1,5 cm
Steges 2 min i friture, eller på en pande i olivenolie.
Steges 2 min i friture, eller på en pande i olivenolie.
=====Bearnaise essens=====
Persille og kørvel skylles godt og de groveste stilke fjernes, hvorefter de kommes i gryde sammen med alt det øvrige. Skalotteløgene, der er skårne nogle gange igennem, tilsættes sammen med hvidløg.<br>
Under tætsluttende låg koger essensen i ½ time og sies derefter igennem en sigte, hvor der i forvejen er lagt en skoldet serviet.<br>
Bearnaiseessensen hældes derefter på små flasker og kan opbevares i årevis, den bliver endda bedre, jo længere den får lov til at stå.<br>


=====Bearnaise Creme=====
=====Bearnaise Creme=====
Klar smørret – dvs. lad det smelte ved meget svag varme stille og roligt i en kasserolle, kassér det hvide bundfald, vallen, og hæld det klarede smør fra til senere brug.<br>
Hak estragon fint.<br>
I en anden gryde/kasserolle piskes æggeblommerne luftige med et par fingerfulde salt ved medium varme – tilsæt det klarede smør lidt ad gangen i en tynd stråle og pisk i 8-taller indtil alt smørret er optaget i æggeblommerne – massen skal blive luftig.<br>
Tilsæt den hakkede estragon og essens – smag til med salt og peber og evt. mere essens – mangler den syre kan du justere med citronsaft.<br>
Lad bearnaise cremen, som i virkeligheden er en bearnaise sauce, køle af på køkkenbordet i gryden/kasserollen – ikke i køleskabet, og pisk i den en gang imellem indtil den er afkølet og stadig har en homogen og ensartet masse.<br>
=====Bearnaise Creme II=====
Hak skalotteløgene meget fint.<br>
Hak skalotteløgene meget fint.<br>
Hak estragon bladene lidt.
Hak estragon bladene lidt.

Revision as of 17:54, 11 August 2012

Pindebøf.jpg

Pindebøf skal spises med en spids pind - derfor hedder de pindebøf.

Ingredienser

  • 200-250 g skært oksekød pr person skåret i tern 1,5 x 1,5 cm
  • 1 spids pind pr person
  • barbecue krydderi
  • hvidsløgspulver
  • salt
Bearnaise Creme
  • ½ glas Hellmans mayo
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1-2 tsk bearnaiseessens (smag dig frem)
  • 1-2 skalotteløg
  • ½ bundt frisk estragon, eller 1 spsk tørret
Barbecue krydderi
  • 3 spsk muscovadosukker
  • 3 spsk paprika
  • 2 spsk flagesalt
  • 4 tsk hvidløgspulver eller granulat (kan udelades eller erstattes af løgpulver el. granulat)
  • 4 tsk sennepsfrø
  • 3 tsk sorte peberkorn
  • 1 tsk korianderfrø
  • 1 tsk hel spidskommen
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk chilli pulver
Salat
  • Iceberg
  • tomat
  • agurk
  • løg
  • olivenolie
  • hvid balsamico
  • oregano

Fremgangsmåde

Kødet skæres i tern 1,5 cm * 1,5 cm Steges 2 min i friture, eller på en pande i olivenolie.

Bearnaise Creme

Hak skalotteløgene meget fint.
Hak estragon bladene lidt. Kom det hele i en skål. Røre, røre, røre og server!

Barbecue krydderi

De hele krydderier ristes på en mellemvarm pande til de dufter – de må ikke blive for brune.
Når krydderierne er kølet af stødes de i en morter.
Resten af krydderierne blandes i, og det hele stødes lidt sammen.

Salat

Skær salaten i ca 4-5 cm lange ½-1 cm brede strimler med en kniv.
Skær agurken i tynde skiver.
Skær tomaten i både eller skiver.
Skær løget i tynde ringe.
Arranger det hele pænt på tallerkenen og hæld lidt olie og eddike over.
Drys med lidt oregano.

<google>DANSK</google>

id=siteTree