Pindebøf: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 31: Line 31:
* 1-2 skalotteløg
* 1-2 skalotteløg
* ½ bundt frisk estragon, eller 1 spsk tørret
* ½ bundt frisk estragon, eller 1 spsk tørret
=====Barbecue krydderi=====
* 3 spsk muscovadosukker
* 3 spsk paprika
* 2 spsk flagesalt
* 4 tsk hvidløgspulver eller granulat (kan udelades eller erstattes af løgpulver el. granulat)
* 4 tsk sennepsfrø
* 3 tsk sorte peberkorn
* 1 tsk korianderfrø
* 1 tsk hel spidskommen
* 1 tsk tørret timian
* 1 tsk chilli pulver


=====Salat=====
=====Salat=====
Line 39: Line 52:
* olivenolie
* olivenolie
* hvid balsamico
* hvid balsamico
* oregano


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Line 68: Line 82:
Kom det hele i en skål.
Kom det hele i en skål.
Røre, røre, røre og server!
Røre, røre, røre og server!
=====Barbecue krydderi=====
De hele krydderier ristes på en mellemvarm pande til de dufter – de må ikke blive for brune.<br>
Når krydderierne er kølet af stødes de i en morter.<br>
Resten af krydderierne blandes i, og det hele stødes lidt sammen.<br>
=====Salat=====
Skær salaten i ca 4-5 cm lange ½-1 cm brede strimler med en kniv.<br>
Skær agurken i tynde skiver.<br>
Skær tomaten i både eller skiver.<br>
Skær løget i tynde ringe.<br>
Arranger det hele pænt på tallerkenen og hæld lidt olie og eddike over.<br>
Drys med lidt oregano.<br>


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 16:57, 11 August 2012

Ingredienser

  • 200-250 g skært oksekød pr. person skåret i tern 1,5 x 1,5 cm
  • barbecue krydderi
  • hvidsløgspulver
  • salt
Bearnaise essens
  • 3 bundter persille
  • 2 håndfulde Kørvel
  • 3/4 l eddike
  • 2½ dl estragoneddike
  • ½ dl hvidvin
  • 15 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 5 hvide peberkorn
  • 4 sorte peberkorn
  • 2 hele allehånde
Bearnaise Creme
  • 250 g smør
  • 8 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 bundt estragon, finthakket
  • bearnaise essens
  • evt saft af en citron
Bearnaise Creme II
  • ½ glas Hellmans mayo
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1-2 tsk bearnaiseessens (smag dig frem)
  • 1-2 skalotteløg
  • ½ bundt frisk estragon, eller 1 spsk tørret
Barbecue krydderi
  • 3 spsk muscovadosukker
  • 3 spsk paprika
  • 2 spsk flagesalt
  • 4 tsk hvidløgspulver eller granulat (kan udelades eller erstattes af løgpulver el. granulat)
  • 4 tsk sennepsfrø
  • 3 tsk sorte peberkorn
  • 1 tsk korianderfrø
  • 1 tsk hel spidskommen
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk chilli pulver
Salat
  • Iceberg
  • tomat
  • agurk
  • løg
  • olivenolie
  • hvid balsamico
  • oregano

Fremgangsmåde

Kødet skæres i tern 1,5 cm * 1,5 cm Steges 2 min i friture, eller på en pande i olivenolie.

Bearnaise essens

Persille og kørvel skylles godt og de groveste stilke fjernes, hvorefter de kommes i gryde sammen med alt det øvrige. Skalotteløgene, der er skårne nogle gange igennem, tilsættes sammen med hvidløg.

Under tætsluttende låg koger essensen i ½ time og sies derefter igennem en sigte, hvor der i forvejen er lagt en skoldet serviet.

Bearnaiseessensen hældes derefter på små flasker og kan opbevares i årevis, den bliver endda bedre, jo længere den får lov til at stå.

Bearnaise Creme

Klar smørret – dvs. lad det smelte ved meget svag varme stille og roligt i en kasserolle, kassér det hvide bundfald, vallen, og hæld det klarede smør fra til senere brug.

Hak estragon fint.

I en anden gryde/kasserolle piskes æggeblommerne luftige med et par fingerfulde salt ved medium varme – tilsæt det klarede smør lidt ad gangen i en tynd stråle og pisk i 8-taller indtil alt smørret er optaget i æggeblommerne – massen skal blive luftig.

Tilsæt den hakkede estragon og essens – smag til med salt og peber og evt. mere essens – mangler den syre kan du justere med citronsaft.

Lad bearnaise cremen, som i virkeligheden er en bearnaise sauce, køle af på køkkenbordet i gryden/kasserollen – ikke i køleskabet, og pisk i den en gang imellem indtil den er afkølet og stadig har en homogen og ensartet masse.

Bearnaise Creme II

Hak skalotteløgene meget fint.
Hak estragon bladene lidt. Kom det hele i en skål. Røre, røre, røre og server!

Barbecue krydderi

De hele krydderier ristes på en mellemvarm pande til de dufter – de må ikke blive for brune.
Når krydderierne er kølet af stødes de i en morter.
Resten af krydderierne blandes i, og det hele stødes lidt sammen.

Salat

Skær salaten i ca 4-5 cm lange ½-1 cm brede strimler med en kniv.
Skær agurken i tynde skiver.
Skær tomaten i både eller skiver.
Skær løget i tynde ringe.
Arranger det hele pænt på tallerkenen og hæld lidt olie og eddike over.
Drys med lidt oregano.

<google>DANSK</google>

id=siteTree