Pindebøf: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Opskrifter}}
====Ingredienser====
====Ingredienser====
=====Bearnaise Creme=====
=====Bearnaise Creme=====
* 250 g smør
* 250 g smør
Line 7: Line 8:
* bearnaise essens
* bearnaise essens
* evt saft af en citron
* evt saft af en citron
=====Bearnaise Creme II=====
* ½ glas Hellmans mayo
* 1 tsk dijonsennep
* 1-2 tsk bearnaiseessens (smag dig frem)
* 1 spsk tørrede skalotteløg (kan åbenbart være svære at finde i butikkerne, så friske kan evt. bruges)
* 1 spsk tørret estragon


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
=====Bearnaise Creme=====
Klar smørret – dvs. lad det smelte ved meget svag varme stille og roligt i en kasserolle, kassér det hvide bundfald, vallen, og hæld det klarede smør fra til senere brug.<br>
Klar smørret – dvs. lad det smelte ved meget svag varme stille og roligt i en kasserolle, kassér det hvide bundfald, vallen, og hæld det klarede smør fra til senere brug.<br>


Line 18: Line 27:


Lad bearnaise cremen, som i virkeligheden er en bearnaise sauce, køle af på køkkenbordet i gryden/kasserollen – ikke i køleskabet, og pisk i den en gang imellem indtil den er afkølet og stadig har en homogen og ensartet masse.<br>
Lad bearnaise cremen, som i virkeligheden er en bearnaise sauce, køle af på køkkenbordet i gryden/kasserollen – ikke i køleskabet, og pisk i den en gang imellem indtil den er afkølet og stadig har en homogen og ensartet masse.<br>
=====Bearnaise Creme II=====
Røre, røre, røre og server!


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 12:01, 10 August 2012

Ingredienser

Bearnaise Creme
  • 250 g smør
  • 8 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 bundt estragon, finthakket
  • bearnaise essens
  • evt saft af en citron
Bearnaise Creme II
  • ½ glas Hellmans mayo
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1-2 tsk bearnaiseessens (smag dig frem)
  • 1 spsk tørrede skalotteløg (kan åbenbart være svære at finde i butikkerne, så friske kan evt. bruges)
  • 1 spsk tørret estragon

Fremgangsmåde

Bearnaise Creme

Klar smørret – dvs. lad det smelte ved meget svag varme stille og roligt i en kasserolle, kassér det hvide bundfald, vallen, og hæld det klarede smør fra til senere brug.

Hak estragon fint.

I en anden gryde/kasserolle piskes æggeblommerne luftige med et par fingerfulde salt ved medium varme – tilsæt det klarede smør lidt ad gangen i en tynd stråle og pisk i 8-taller indtil alt smørret er optaget i æggeblommerne – massen skal blive luftig.

Tilsæt den hakkede estragon og essens – smag til med salt og peber og evt. mere essens – mangler den syre kan du justere med citronsaft.

Lad bearnaise cremen, som i virkeligheden er en bearnaise sauce, køle af på køkkenbordet i gryden/kasserollen – ikke i køleskabet, og pisk i den en gang imellem indtil den er afkølet og stadig har en homogen og ensartet masse.

Bearnaise Creme II

Røre, røre, røre og server!

<google>DANSK</google>

id=siteTree