Pastasalat: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
(New page: {{Opskrifter}} ====Ingredienser==== * 350 g Pasta penne - De Cecco Penne rigate n 41 er rigtig gode ====Fremgangsmåde====) |
No edit summary |
||
(8 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{ | {{Salater}} | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
* 350 g | * 250-350 g pasta penne (tør vægt) - ''De Cecco Penne rigate nº 41 er rigtig gode'' | ||
* ½ l cremefraiche 18% | |||
* 2 gulerødder | |||
* 2 røde eller gule peberfrugter | |||
* 1 lille løg (hvis det er stort så brug kun halvdelen) | |||
* 1-2 stængler blegselleri | |||
* 2-3 fed hvidløg | |||
* 2 tsk Dijon sennep | |||
* 1 tsk salt | |||
* peber | |||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Kog pastaen (uden olie, kun med salt), og lad den køle af til køleskabstemperatur. | |||
Gulerødderne skæres i tændstikstykke små stave, eller rives.<br> | |||
Peberfrugterne skæres i tændstikstykke små stykker.<br> | |||
Blegselleri i tynde skiver.<br> | |||
Løget hakkes fint.<br> | |||
Bland cremefraiche med presset hvidløg, sennep, salt og peber.<br> | |||
Kom grøntsagerne i blandingen og vend rundt til de er ensartet fordelt.<br> | |||
Tilsæt pasta (den skal være helt kold), og lad det trække i køleskabet i en times tid. | |||
====Forslag til variationer - brug en eller flere af disse ingredienser==== | |||
* 2 tsk karry | |||
* et lille bundt forårsløg i fine skiver | |||
* 1 agurk i meget små stykker | |||
* 2 dl majs | |||
* friske krydderurter, f.eks. basilikum, purløg, timian eller persille (hvis du bruger persille kan den ikke gemmes) | |||
* 1-2 pakker bacon stegt i 2 cm lange stykker | |||
* squash i tændstikstykke små stave | |||
* citronsaft | |||
<google>DANSK</google> |
Latest revision as of 07:00, 5 February 2017
Ingredienser
- 250-350 g pasta penne (tør vægt) - De Cecco Penne rigate nº 41 er rigtig gode
- ½ l cremefraiche 18%
- 2 gulerødder
- 2 røde eller gule peberfrugter
- 1 lille løg (hvis det er stort så brug kun halvdelen)
- 1-2 stængler blegselleri
- 2-3 fed hvidløg
- 2 tsk Dijon sennep
- 1 tsk salt
- peber
Fremgangsmåde
Kog pastaen (uden olie, kun med salt), og lad den køle af til køleskabstemperatur.
Gulerødderne skæres i tændstikstykke små stave, eller rives.
Peberfrugterne skæres i tændstikstykke små stykker.
Blegselleri i tynde skiver.
Løget hakkes fint.
Bland cremefraiche med presset hvidløg, sennep, salt og peber.
Kom grøntsagerne i blandingen og vend rundt til de er ensartet fordelt.
Tilsæt pasta (den skal være helt kold), og lad det trække i køleskabet i en times tid.
Forslag til variationer - brug en eller flere af disse ingredienser
- 2 tsk karry
- et lille bundt forårsløg i fine skiver
- 1 agurk i meget små stykker
- 2 dl majs
- friske krydderurter, f.eks. basilikum, purløg, timian eller persille (hvis du bruger persille kan den ikke gemmes)
- 1-2 pakker bacon stegt i 2 cm lange stykker
- squash i tændstikstykke små stave
- citronsaft
<google>DANSK</google>