Pastasalat: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
 
(6 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Salater}}


====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 350 g pasta penne (tør vægt) - ''De Cecco Penne rigate nº 41 er rigtig gode''
* 250-350 g pasta penne (tør vægt) - ''De Cecco Penne rigate nº 41 er rigtig gode''
* ½ l cremefraiche 18%
* ½ l cremefraiche 18%
* 2 gulerødder
* 2 gulerødder
* 2 røde peberfrugter
* 2 røde eller gule peberfrugter
* 1 lille løg (hvis det er stort så brug kun halvdelen)
* 1 lille løg (hvis det er stort så brug kun halvdelen)
* 1-2 stængler blegselleri
* 1-2 stængler blegselleri
* 2 fed hvidløg
* 2-3 fed hvidløg
* 2 tsk Dijon sennep
* 2 tsk Dijon sennep
* 1 tsk salt
* 1 tsk salt
Line 23: Line 23:
Kom grøntsagerne i blandingen og vend rundt til de er ensartet fordelt.<br>
Kom grøntsagerne i blandingen og vend rundt til de er ensartet fordelt.<br>
Tilsæt pasta (den skal være helt kold), og lad det trække i køleskabet i en times tid.
Tilsæt pasta (den skal være helt kold), og lad det trække i køleskabet i en times tid.
====Forslag til variationer - brug en eller flere af disse ingredienser====
* 2 tsk karry
* et lille bundt forårsløg i fine skiver
* 1 agurk i meget små stykker
* 2 dl majs
* friske krydderurter, f.eks. basilikum, purløg, timian eller persille (hvis du bruger persille kan den ikke gemmes)
* 1-2 pakker bacon stegt i 2 cm lange stykker
* squash i tændstikstykke små stave
* citronsaft
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 07:00, 5 February 2017


Ingredienser

  • 250-350 g pasta penne (tør vægt) - De Cecco Penne rigate nº 41 er rigtig gode
  • ½ l cremefraiche 18%
  • 2 gulerødder
  • 2 røde eller gule peberfrugter
  • 1 lille løg (hvis det er stort så brug kun halvdelen)
  • 1-2 stængler blegselleri
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 tsk Dijon sennep
  • 1 tsk salt
  • peber

Fremgangsmåde

Kog pastaen (uden olie, kun med salt), og lad den køle af til køleskabstemperatur.

Gulerødderne skæres i tændstikstykke små stave, eller rives.
Peberfrugterne skæres i tændstikstykke små stykker.
Blegselleri i tynde skiver.
Løget hakkes fint.
Bland cremefraiche med presset hvidløg, sennep, salt og peber.
Kom grøntsagerne i blandingen og vend rundt til de er ensartet fordelt.
Tilsæt pasta (den skal være helt kold), og lad det trække i køleskabet i en times tid.

Forslag til variationer - brug en eller flere af disse ingredienser

  • 2 tsk karry
  • et lille bundt forårsløg i fine skiver
  • 1 agurk i meget små stykker
  • 2 dl majs
  • friske krydderurter, f.eks. basilikum, purløg, timian eller persille (hvis du bruger persille kan den ikke gemmes)
  • 1-2 pakker bacon stegt i 2 cm lange stykker
  • squash i tændstikstykke små stave
  • citronsaft

<google>DANSK</google>

id=siteTree