Pasta med laks og flødesovs: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
 
(4 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Hovedretter}}
<seo title="Opskrifter" />[[File:Tortellini med laks og flødesovs.jpg|right]]
(4 personer forret eller 2 personer aftensmad)
<seo title="Opskrifter" />
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 250g frisk pasta (500 g hvis det er  tortellini)
* 250g frisk pasta
* 225-260g røget laks i skiver
* 225-260g røget laks i skiver
* 1 forårsløg eller lidt porre
* 1 forårsløg eller lidt porre
Line 9: Line 10:
* ½ tsk oregano
* ½ tsk oregano
* 1/4 l fløde
* 1/4 l fløde
* 1-1½ spsk parmesanost
* 40 g parmesanost
* salt og peber
* salt
* friskkværnet peber


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Line 23: Line 25:
Rør til sovsen er jævn, pas på ikke at skrue for højt op for pladen, så klistrer osten fast.<br>
Rør til sovsen er jævn, pas på ikke at skrue for højt op for pladen, så klistrer osten fast.<br>
Kom pasta og laks i sovsen og vend det forsigtigt sammen.<br>
Kom pasta og laks i sovsen og vend det forsigtigt sammen.<br>
Serveres straks med [[Speltbrød - boller og flutes | hjemmebagte flutes]].
<google>DANSK</google>
==Variant med Tortellini==
====Ingredienser====
[[File:Tortellini med laks og flødesovs.jpg|right]]
* 500g frisk tortellini
* 250g røget laks i skiver
* 1 forårsløg eller lidt porre eller 2 skalotteløg
* 2 spsk olie
* 1 tsk citronpeber
* ½ tsk oregano
* 1/2 l fløde
* 5 spsk revet parmesanost
* friske basilikum blade
* friskkværnet peber
====Fremgangsmåde====
Skær laksen i ca. 8mm brede strimler.<br>
Sæt vand over til pastaen så den er klar til at blive kogt, til sovsen er færdig.
Snit løg eller porre fint og svits det forsigtigt i lidt olie på en pande.<br>
Fløden kommes i og varmes godt op, den må ikke koge.<br>
Skru ned for blusset.<br>
Nu sættes pastaen over at koge.<br>
Tilsæt citronpeber, oregano og revet parmesanost til sovsen.<br>
Rør til sovsen er jævn, pas på ikke at skrue for højt op for pladen, så klistrer osten fast.<br>
Kom pasta og laks i sovsen og vend det forsigtigt sammen med basilikumblade.<br>
Drys lidt parmasan og basilikumblade over til sidst.<br>
Serveres straks med [[Speltbrød - boller og flutes | hjemmebagte flutes]].
Serveres straks med [[Speltbrød - boller og flutes | hjemmebagte flutes]].


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 07:21, 5 February 2017

(4 personer forret eller 2 personer aftensmad) <seo title="Opskrifter" />

Ingredienser

  • 250g frisk pasta
  • 225-260g røget laks i skiver
  • 1 forårsløg eller lidt porre
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk citronpeber
  • ½ tsk oregano
  • 1/4 l fløde
  • 40 g parmesanost
  • salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skær laksen i ca. 8mm brede strimler.
Sæt vand over til pastaen så den er klar til at blive kogt, til sovsen er færdig.

Snit løg eller porre fint og svits det forsigtigt i lidt olie på en pande.
Fløden kommes i og varmes godt op, den må ikke koge.
Skru ned for blusset.
Nu sættes pastaen over at koge.
Tilsæt citronpeber, oregano og revet parmesanost til sovsen.
Rør til sovsen er jævn, pas på ikke at skrue for højt op for pladen, så klistrer osten fast.
Kom pasta og laks i sovsen og vend det forsigtigt sammen.
Serveres straks med hjemmebagte flutes.

<google>DANSK</google>

Variant med Tortellini

Ingredienser

Tortellini med laks og flødesovs.jpg
  • 500g frisk tortellini
  • 250g røget laks i skiver
  • 1 forårsløg eller lidt porre eller 2 skalotteløg
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk citronpeber
  • ½ tsk oregano
  • 1/2 l fløde
  • 5 spsk revet parmesanost
  • friske basilikum blade
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skær laksen i ca. 8mm brede strimler.
Sæt vand over til pastaen så den er klar til at blive kogt, til sovsen er færdig.

Snit løg eller porre fint og svits det forsigtigt i lidt olie på en pande.
Fløden kommes i og varmes godt op, den må ikke koge.
Skru ned for blusset.
Nu sættes pastaen over at koge.
Tilsæt citronpeber, oregano og revet parmesanost til sovsen.
Rør til sovsen er jævn, pas på ikke at skrue for højt op for pladen, så klistrer osten fast.
Kom pasta og laks i sovsen og vend det forsigtigt sammen med basilikumblade.
Drys lidt parmasan og basilikumblade over til sidst.

Serveres straks med hjemmebagte flutes.

<google>DANSK</google>

id=siteTree