Pasta med laks og flødesovs: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Opskrifter}}
<seo title="Opskrifter" />[[File:Tortellini med laks og flødesovs.jpg|right]]
<seo title="Opskrifter" />
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 250g frisk pasta (500 g hvis det er  tortellini)
* 250g frisk pasta
* 225-260g røget laks i skiver
* 225-260g røget laks i skiver
* 1 forårsløg eller lidt porre
* 1 forårsløg eller lidt porre
Line 10: Line 10:
* 1/4 l fløde
* 1/4 l fløde
* 1-1½ spsk parmesanost
* 1-1½ spsk parmesanost
* salt og peber
* salt
* friskkværnet peber


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Line 23: Line 24:
Rør til sovsen er jævn, pas på ikke at skrue for højt op for pladen, så klistrer osten fast.<br>
Rør til sovsen er jævn, pas på ikke at skrue for højt op for pladen, så klistrer osten fast.<br>
Kom pasta og laks i sovsen og vend det forsigtigt sammen.<br>
Kom pasta og laks i sovsen og vend det forsigtigt sammen.<br>
Serveres straks med [[Speltbrød - boller og flutes | hjemmebagte flutes]].
<google>DANSK</google>
==Variant med Tortellini==
====Ingredienser====[[File:Tortellini med laks og flødesovs.jpg|right]]
* 500g frisk tortellini
* 250g røget laks i skiver
* 1 forårsløg eller lidt porre eller 2 skalotteløg
* 2 spsk olie
* 1 tsk citronpeber
* ½ tsk oregano
* 1/2 l fløde
* 5 spsk revet parmesanost
* friske basilikum blade
* friskkværnet peber
====Fremgangsmåde====
Skær laksen i ca. 8mm brede strimler.<br>
Sæt vand over til pastaen så den er klar til at blive kogt, til sovsen er færdig.
Snit løg eller porre fint og svits det forsigtigt i lidt olie på en pande.<br>
Fløden kommes i og varmes godt op, den må ikke koge.<br>
Skru ned for blusset.<br>
Nu sættes pastaen over at koge.<br>
Tilsæt citronpeber, oregano og revet parmesanost til sovsen.<br>
Rør til sovsen er jævn, pas på ikke at skrue for højt op for pladen, så klistrer osten fast.<br>
Kom pasta og laks i sovsen og vend det forsigtigt sammen med basilikumblade.<br>
Drys lidt parmasan og basilikumblade over til sidst.<br>
Serveres straks med [[Speltbrød - boller og flutes | hjemmebagte flutes]].
Serveres straks med [[Speltbrød - boller og flutes | hjemmebagte flutes]].


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 07:29, 20 April 2014

<seo title="Opskrifter" />

Ingredienser

  • 250g frisk pasta
  • 225-260g røget laks i skiver
  • 1 forårsløg eller lidt porre
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk citronpeber
  • ½ tsk oregano
  • 1/4 l fløde
  • 1-1½ spsk parmesanost
  • salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skær laksen i ca. 8mm brede strimler.
Sæt vand over til pastaen så den er klar til at blive kogt, til sovsen er færdig.

Snit løg eller porre fint og svits det forsigtigt i lidt olie på en pande.
Fløden kommes i og varmes godt op, den må ikke koge.
Skru ned for blusset.
Nu sættes pastaen over at koge.
Tilsæt citronpeber, oregano og revet parmesanost til sovsen.
Rør til sovsen er jævn, pas på ikke at skrue for højt op for pladen, så klistrer osten fast.
Kom pasta og laks i sovsen og vend det forsigtigt sammen.
Serveres straks med hjemmebagte flutes.

<google>DANSK</google>

Variant med Tortellini

====Ingredienser====

Tortellini med laks og flødesovs.jpg
  • 500g frisk tortellini
  • 250g røget laks i skiver
  • 1 forårsløg eller lidt porre eller 2 skalotteløg
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk citronpeber
  • ½ tsk oregano
  • 1/2 l fløde
  • 5 spsk revet parmesanost
  • friske basilikum blade
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skær laksen i ca. 8mm brede strimler.
Sæt vand over til pastaen så den er klar til at blive kogt, til sovsen er færdig.

Snit løg eller porre fint og svits det forsigtigt i lidt olie på en pande.
Fløden kommes i og varmes godt op, den må ikke koge.
Skru ned for blusset.
Nu sættes pastaen over at koge.
Tilsæt citronpeber, oregano og revet parmesanost til sovsen.
Rør til sovsen er jævn, pas på ikke at skrue for højt op for pladen, så klistrer osten fast.
Kom pasta og laks i sovsen og vend det forsigtigt sammen med basilikumblade.
Drys lidt parmasan og basilikumblade over til sidst.

Serveres straks med hjemmebagte flutes.

<google>DANSK</google>

id=siteTree