Ossobuco alla Milanese: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Opskrifter}}
(6 personer)
(6 personer)
Ossobuco (el. Osso buco, fra italiensk osso buco = "knoglens hul") er en kendt egnsret fra Piemonte samt fra Lombardiet (med hovedbyen Milano) i Italien (fra Milano findes betegnelsen Ossobuco alla milanese).
====Ingredienser====
====Ingredienser====
=====Ossobuco=====
=====Ossobuco=====
Line 39: Line 40:
Tilsæt tomaterne sammen med merian, timian og lauerbærblade.<br>
Tilsæt tomaterne sammen med merian, timian og lauerbærblade.<br>
Lad det hele simre i 1½-2 timer, til kødet begynder at falde af benene.<br>
Lad det hele simre i 1½-2 timer, til kødet begynder at falde af benene.<br>
=====Gremolata=====
Rens persillen, og hak den.<br>
Pres hvisløgende.<br>
Riv citronskalden fint på et rivejern.<br>
Bland persille, citron og hvidløg sammen i en skål.<br>


=====Risotto=====
=====Risotto=====
Line 53: Line 48:
Sluk kogepladen, ogl ad risene trække i yderliger 12 min. med låg på.<br>
Sluk kogepladen, ogl ad risene trække i yderliger 12 min. med låg på.<br>
Rør reven parmasanost i, og krydr med salt og peber.<br>
Rør reven parmasanost i, og krydr med salt og peber.<br>
<br>
 
=====Gremolata=====
Rens persillen, og hak den.<br>
Pres hvisløgende.<br>
Riv citronskalden fint på et rivejern.<br>
Bland persille, citron og hvidløg sammen i en skål.<br>


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 10:41, 13 March 2011

(6 personer) Ossobuco (el. Osso buco, fra italiensk osso buco = "knoglens hul") er en kendt egnsret fra Piemonte samt fra Lombardiet (med hovedbyen Milano) i Italien (fra Milano findes betegnelsen Ossobuco alla milanese).

Ingredienser

Ossobuco
  • 2 kg kalveskank i skiver (ca. 8)
  • 2 løg
  • 2 gulerødder
  • 6 dl hvidvin
  • 1 tsk. merian
  • 1 tsk. timian
  • 3 lauerbærblade
  • 3 ds hakkede tomater
  • salt
  • peber
  • olivenolie til stegning
Risotto
  • 2 små løg
  • 5 dl basmati ris
  • 1,1 l boullion
  • 1 knsp. safran
  • 4 spsk. revet parmesanost
  • salt
  • peber
Gremolata
  • 1 stort bundt persille
  • 4 fed hvidløg
  • 2 usprøjtede økologiske citroner

Fremgangsmåde

Ossobuco

Skær eller klip hinden på ossobucoen stykker igennem 3-4 steder.
Hak løget fint, flæk guleroden i kvarte, og skær den i skiver.
Lad tomaterne dryppe af i en sigte, rør et par gange i sigten så det meste af væsken kommer fra.
Varm olien op i en stor stegegryde, og brun skiverne godt på begge sider. Kom salt og peber på, mens de brunes.
Svits løg og gulerødder til løgene er klare.
Kom kødstykkerne tilbage i gryden, og tilsæt vinen.
Tilsæt tomaterne sammen med merian, timian og lauerbærblade.
Lad det hele simre i 1½-2 timer, til kødet begynder at falde af benene.

Risotto

Hak løget fint, og steg det klart i olie.
Kom risene i, og lad dem stege med i et par minutter.
Kom boullion og safran ved, og bring det i kog.
Lad det simre i 12 minutter med låg på.
Sluk kogepladen, ogl ad risene trække i yderliger 12 min. med låg på.
Rør reven parmasanost i, og krydr med salt og peber.

Gremolata

Rens persillen, og hak den.
Pres hvisløgende.
Riv citronskalden fint på et rivejern.
Bland persille, citron og hvidløg sammen i en skål.

<google>DANSK</google>

id=siteTree