Oksegryde med kartoffelmos: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(Created page with "{{Hovedretter}} ====Ingredienser==== * 1-1,2 kg oksekød i tern, fx bov eller klump * smør/olie til stegning * 3 løg * 5 fed hvidløg * 2 spsk hvedemel * 1 spsk tomatpuré *...")
 
No edit summary
Line 31: Line 31:
Alternativt kan man lade den simre stille og roligt under låg på komfuret.<br>
Alternativt kan man lade den simre stille og roligt under låg på komfuret.<br>
Lad det simre en times tid, inden grøntsager tilsættes.<br>
Lad det simre en times tid, inden grøntsager tilsættes.<br>
<br>
Skræl gulerødder og skær i grove stykker, skær champignon i kvarte og snit bladselleri.<br>
Skræl gulerødder og skær i grove stykker, skær champignon i kvarte og snit bladselleri.<br>
Kom i gryden og lad det hele simre endnu en time, inden kartofler i grove tern tilsættes.<br>
Kom i gryden og lad det hele simre endnu en time, inden kartofler i grove tern tilsættes.<br>
Lad det hele simre endnu en times tid, eller indtil kød og kartoffeltern er møre.<br>
<br>
Kom kartoflerne i, og lad det hele simre endnu en times tid, eller indtil kød og kartoffeltern er møre.<br>
<br>
Den samlede kogetid er cirka 3 timer.<br>
Den samlede kogetid er cirka 3 timer.<br>
<br>
Smag til med salt og peber.
Smag til med salt og peber.



Revision as of 11:58, 19 October 2017

Ingredienser

  • 1-1,2 kg oksekød i tern, fx bov eller klump
  • smør/olie til stegning
  • 3 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 spsk tomatpuré
  • 2,5 dl rødvin
  • 2 tsk rødvinseddike (valgfri)
  • 1 l oksefond/bouillon
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 tsk worcestershiresauce (valgfri)
  • 1 tsk sukker
  • 2 laurbærblade
  • Friske krydderurter (fx en lille håndfuld frisk timian og persille) eller tørrede urter (fx 2 tsk timian)
  • 2 stilke bladselleri
  • 3 gulerødder
  • 1 bakke champignon
  • 1/2 kg kartofler
  • salt
  • groft peber

Fremgangsmåde

Dup kødet tørt på et rent viskestykke eller køkkenrulle, krydr med salt og peber og brun ad flere omgange i en stor gryde.
Sæt kødet side og kog gryden af med en smule af rødvinen, som hældes over oksekødet.
Hak løg og hvidløg og svits i samme gryde i fedtstof i cirka 5 minutter, uden at det tager farve.
Kom kødet tilbage i gryden, tilsæt hvedemel og rør grundigt.
Tilsæt tomatpuré, rødvin, rødvinseddike, fond/bouillon, hakkede tomater, worcestershiresauce, sukker, laurbærblade og tørrede eller friske krydderurter.
Ved brug af ovnfast gryde eller stegeso sættes gryden i en 150 grader ovn.
Alternativt kan man lade den simre stille og roligt under låg på komfuret.
Lad det simre en times tid, inden grøntsager tilsættes.

Skræl gulerødder og skær i grove stykker, skær champignon i kvarte og snit bladselleri.
Kom i gryden og lad det hele simre endnu en time, inden kartofler i grove tern tilsættes.

Kom kartoflerne i, og lad det hele simre endnu en times tid, eller indtil kød og kartoffeltern er møre.

Den samlede kogetid er cirka 3 timer.

Smag til med salt og peber.


Serveres med kartoffelmos, eller spises af en skål med ske (mums).

<google>DANSK</google>

id=siteTree