Moussaka - Μουσακάς

From Yggenyk
Revision as of 06:40, 15 July 2012 by WikiSysop (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

  • 4 auberginer
  • lidt rasp
Kødsauce
  • 700 g hakket lammekød
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 stor dåse tomatpure (140 g)
  • 2 dl glas hvidvin
  • 1 oksebouillon terning
  • 6 fed hvidløg
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 3 løg
  • 2 tsk allehånde pulver
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk muskatnød
  • 1 tsk timian
  • 4 laurbærblade
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
Bechamelsauce
  • 100 g margarine
  • 100 g mel
  • 1 l sødmælk
  • 75 g parmesan eller 300 g ost Rigmor lagret fra Netto
  • 6 æggeblommer
  • ½ tsk muskatnød
  • hvid peber

Fremgangsmåde

Skær auberginerne i 1½ cm tykke skiver.
Læg dem på to bageplader med med bagepapir. Pensel auberginerne med olie og drys med lidt salt, på begge sider.
Bag dem ved 225º varmluft i 16-22 minutter, til de er blevet gyldne og har afgivet deres væde.

Hak hvidløg og løg fint.
Svits løg og hvidløg klare i olivenolie 10-15 min uden at de tager farve.
Tag løgene op af gryden.
Svits kødet i olivenolie, når kødet er ved at være brunt, tilsættes tomatpure, og det svitses med i et par minutter.
Kom løgene, og resten af ingredienserne til kødsovsen i, og lad det simre i 45 minutter, gerne længere.



kødsovs
auberginer
kødsovs
auberginer
bechamelsauce
º <google>DANSK</google>

id=siteTree