Moussaka - Μουσακάς: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 33: Line 33:


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
=====Auberginer=====
Skær auberginerne i 1½ cm tykke skiver.<br>
Skær auberginerne i 1½ cm tykke skiver.<br>
Læg dem på to bageplader med med bagepapir. Pensel auberginerne med olie og drys med lidt salt, på begge sider.<br>
Læg dem på to bageplader med med bagepapir. Pensel auberginerne med olie og drys med lidt salt, på begge sider.<br>
Bag dem ved 225º varmluft i 16-22 minutter, til de er blevet gyldne og har afgivet deres væde.<br>
Bag dem ved 225º varmluft i 16-22 minutter, til de er blevet gyldne og har afgivet deres væde.<br>


=====Kødsovs=====
Hak hvidløg og løg fint.<br>
Hak hvidløg og løg fint.<br>
Svits løg  og hvidløg klare i olivenolie 10-15 min uden at de tager farve.<br>
Svits løg  og hvidløg klare i olivenolie 10-15 min uden at de tager farve.<br>
Line 43: Line 45:
Kom løgene, og resten af ingredienserne til kødsovsen i, og lad det simre i 45 minutter, gerne længere.<br>
Kom løgene, og resten af ingredienserne til kødsovsen i, og lad det simre i 45 minutter, gerne længere.<br>


 
=====Béchamel sauce=====
Riv osten.<br>
Smelt smørret i en gryde. Kom melet i, og svits det under omrøring.<br>
Tilsæt mælken lidt ad gangen under konstant omrøring.<br>
Smag til med salt, peber og muskatnød (stadig under omrøring, ellers brænder det på).<br>
Når sovsen er færdig tages gryden af blusset, og osten røres i (ikke det hele på en gang, så bliver det til en klump).<br>





Revision as of 06:52, 15 July 2012

Opskriften rækker til 4 personer i 2 dage

Ingredienser

  • 5 auberginer
  • lidt rasp
Kødsauce
  • 1 kg hakket lammekød
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 store dåse tomatpure (140 g)
  • 3 dl hvidvin
  • 1 oksebouillon terning
  • 7 fed hvidløg
  • 3 spsk hvidvinseddike
  • 4 løg
  • 2 tsk allehånde pulver
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk muskatnød
  • 1 tsk timian
  • 4 laurbærblade
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk peber
Bechamelsauce
  • 100 g margarine
  • 100 g mel
  • 1 l sødmælk
  • 75 g parmesan eller 300 g ost Rigmor lagret fra Netto
  • 6 æggeblommer
  • ½ tsk muskatnød
  • hvid peber

Fremgangsmåde

Auberginer

Skær auberginerne i 1½ cm tykke skiver.
Læg dem på to bageplader med med bagepapir. Pensel auberginerne med olie og drys med lidt salt, på begge sider.
Bag dem ved 225º varmluft i 16-22 minutter, til de er blevet gyldne og har afgivet deres væde.

Kødsovs

Hak hvidløg og løg fint.
Svits løg og hvidløg klare i olivenolie 10-15 min uden at de tager farve.
Tag løgene op af gryden.
Svits kødet i olivenolie, når kødet er ved at være brunt, tilsættes tomatpure, og det svitses med i et par minutter.
Kom løgene, og resten af ingredienserne til kødsovsen i, og lad det simre i 45 minutter, gerne længere.

Béchamel sauce

Riv osten.
Smelt smørret i en gryde. Kom melet i, og svits det under omrøring.
Tilsæt mælken lidt ad gangen under konstant omrøring.
Smag til med salt, peber og muskatnød (stadig under omrøring, ellers brænder det på).
Når sovsen er færdig tages gryden af blusset, og osten røres i (ikke det hele på en gang, så bliver det til en klump).


kødsovs
auberginer
kødsovs
auberginer
bechamelsauce
º <google>DANSK</google>

id=siteTree