Maskeret blomkål med æg og rejer

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

Maskeret blomkål med æg og rejer.jpg

Ingredienser

  • 1 blomkålshoved
  • 200 g rejer
  • 3 æg
  • 3 store cocktail tomater
  • lidt kinakål
  • 100 g frosne ærter
  • et bundt frisk dild
Thousand Island dressing
  • 200 g creme fraiche
  • 50 g mayonnaise
  • 2 spsk ketchup
  • 1 citron saft+skal
  • ½ tsk groft salt
  • 1 knivspids peber
  • 1 tsk Worcestershire sauce
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk hvidvin

Fremgangsmåde

Kog blomkålshovedet mørt i letsaltet vand ca. 12 min., hæld vandet fra og stil det til afkøling i køleskab til det er helt koldt.

Kom ærterne i en gryde med vand så de netop er dækket. Bring vandet i kog, og kog 1 min. Hæld straks ærterne i et dørslag, og skyld dem i koldt vand. Derefter kommes de i køleskabet sammen med blomkålen så også de kan blive helt kolde.

Bland alle ingredienserne til dressingen sammen, og lad den trække lidt i køleskabet.

Kom æggene i en gryde med vand til de er dækket, kog dem i 7 minutter og køl dem derefter starks af i koldt vand, hvorefter de pilles.

Når blomkålshovedet er helt kold, sættes det på midten af et rundt fad.
Skær nogle skiver iceberg salat i strimler, og fordel det rundt om blomkålen.

<google>DANSK</google>

id=siteTree