Lasagne al forno

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

Bolognese sauce

  • 3 løg
  • 3 gulerødder
  • 3 stængler bladselleri
  • 120 g stribet flæsk (ikke røget)
  • 900 g hakket kød (lam eller okse)
  • 1200 g hakkede tomater
  • 6 dl rødvin
  • 1 bouillon terning
  • 6 fed hvidløg
  • 3 tsk salt
  • 1½-1 tsk peber
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 tsk oregano
  • ½ tsk timian
  • 500 g Lasagne plader

Béchamel sauce

  • 100 g margarine
  • 100 g mel
  • 1 liter mælk
  • ½ tsk salt
  • 2 knivsp hvid peber
  • ½ revet muskatnød
  • 400 g ost Rigmor lagret fra Netto


Fremgangsmåde

Bolognese sauce

Skær gulerødderne i tynde skiver. Hvis de er meget tykke kan de flækkes en eller to på langs først.
Bladselleri skæres i tynde skiver.
Løgene skæres i korte strimler.
Hvidløgene pilles og hakkes fint.
Det stribede flæsk skæres i tern og brunes i lidt olie i en stor gryde. Når en del af fedtet er smeltet af flæsket tilsættes grøntsagerne. Blandingen svitses til grøntsagerne er let gyldne.
Kom grønsager og flæsk over i en skål så gryden kan bruges til at brune kødet.
Brun kødet godt.
Tilsæt tomat, rødvin og de svitsede grøntsager.
Kom krydderier og suppeterning i og lad blandingen koge en times tid.

Béchamel sauce

Riv osten.
Smelt margarinen i en gryde. Kom melet i, og svits det under omrøring.
Tilsæt mælken lidt ad gangen under konstant omrøring.
Kom salt, peber og muskatnød i.
Rør osten i (ikke det hele på en gang, så bliver det til en klump).


Saml lasagnen lagvis kød, plader og ostesovs. Gem en del ostesovs til at komme ovenpå så den bliver dækket helt.
Lasagnen bages ved 180°C i ca. 40 minutter. Hold øje med at den ikke bliver for mørk ovenpå.
Hvis kød og ostesovsen når at blive kold inden den bages skal den have længere tid.

Lasagnen serveres med hjemmebagt brød. F.eks. Focaccia som er nemt og hurtigt at bage.


<google>DANSK</google>

id=siteTree